Kan Rögle hitta tillbaka till vinnarspåret?

Rögles formkurva pekar uppåt trots förlusten mot HV i den senaste matchen har man tre vinster på fyra matcher. Ikväll vill man hitta tillbaka till ett vinnande spår när Linköping gästar Lindab Arena. Ett Linköping som endast är tre poäng före Rögle inför kvällens omgång.

Rögle började säsongen historiskt dåligt och snittade hela sex insläppta mål per match under säsongens inledande fem matcher. Nu, fem matcher senare har det vänt ordentligt för Ängelholmslaget. Efter att ha fått en poäng med sig ifrån mötet med Karlskrona den 7:e oktober tog man tre raka segrar mot Luleå, Färjestad och sedan Brynäs innan man fick sin fina vinstsvit bruten i lördags uppe i Jönköping då HV71 vann med 2-1. Nu vill man tillbaka till det vinnande spåret.

Mycket upp och ner

Om Rögles säsongsinledning har gått från att vara riktigt dålig till bra så har kvällens motståndare Linköping haft en aningen annorlunda inledning. Linköpings säsong har varit mycket upp och ner och man ligger i nuläget på en tiondeplats med endast 14 inspelade poäng. Det är inga imponerande siffror av ett lag som Hockeybladets redaktion tippade på en femteplats inför säsongen.

Även Linköping vill studsa tillbaka

Efter en förlust i Skellefteå senast med 4-1 vill även LHC hitta tillbaka till vinstspåret. Nämnvärt är att Linköping fortfarande inte har lyckats vinna två matcher i följd under årets SHL. Något man kanske lyckas ändra på den här veckan då man möter kvällens motståndare Rögle återigen på torsdag. Men då med Linköping som hemmalag.

Det är även värt att nämna att Rögle den här veckan har chansen att gå om Linköping i tabellen. Rögle är inför kvällens match endast tre poäng efter LHC och det med två matcher mindre spelade. Dock har Linköping en bättre målskillnad med sina -6 mot Rögles -14.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN