Foto: Bildbyrån
Scandic
Han kom från Hockeyallsvenskan och Almtuna inför säsongen med målsättning att ta en ordinarie plats i SHL. Efter begränsat med speltid de första matcherna ökar nu hans speltid mer och mer. Hockeybladet har träffat Rögles forward Linus Sandin.

Linus Sandin är född i Uppsala och har Gimo IF som moderklubb. Efter att ha spelat sina sista år som junior i Modos organisation gick han sedan till Mora för att få spela seniorhockey säsongen 15/16. Efter att sedan gjort en stark fjolårssäsong i Almtuna med 31 poäng på 51 matcher bar flyttlasset av till Skåne och Ängelholm för spel i SHL med Rögle.

– Efter förra säsongen kände jag mig redo att satsa på SHL och jag tycker Rögle visade ett bra intresse och jag fick goda intryck från klubben. Rögle är en bra förening och jag trivs väldigt bra här. Min målsättning inför säsongen var att bli en ordinarie spelare i en SHL klubb, säger Linus Sandin.

“Blir bättre för varje dag”

Det kom dock att dröja några matcher innan den målsättningen skulle uppfyllas för Linus Sandin. Under säsongens inledning fick Sandin begränsat med speltid och stod bland annat uppsatt som extraspelare under en del matcher.

– Säsongsinledningen var tuff båda för mig och för laget. Vi var utspelade flera matcher och förlorade med stora siffror. Då var jag inte nöjd med min egen insats heller. Kämpar man för att ta en ordinarie plats i laget så måste man ta vara på de chanser jag får och det var något jag inte gjorde i början.

De senaste matcherna är det dock något som har förändrats för Linus Sandin som nu är en ordinarie spelare i Rögles fjärdekedja där han spelar med Taylor Matson och Daniel Sylwander. En kedja som var ett av väldigt få utropstecken i tisdagens storförlust mot Linköping.

– För min egen del känns det som att det blir bättre och bättre för varje dag som går nästan. Det känns som vi har hittat något bra i vår kedja också. Nu gäller det bara att fortsätta jobba på varje dag för att bli ännu bättre.

Om vi kollar på dagens match, det känns som att ni var lagets bästa kedja fram till matchen började rinna iväg resultatmässigt. Håller du med?
– Jag tycker kedjan är helt okej idag. Vi försöker vara jobbiga att möta genom att få ner pucken djupt i anfallszonen och jobba hårt. Så i sin helhet var det helt okej.

“Jag vill ta nästa steg”

Om vi nu blickar framåt för din egen del, hur ser du för fortsättningen på din säsong i Rögle?
– Jag måste fortsätta jobba hårt för att visa att jag hör hemma i SHL. Sen står jag fortfarande på noll poäng den här säsongen så det är också något jag vill förändra. Jag vill ta nästa steg och visa att jag platsar på hög nivå.

Kommentarer

Kommentarer