Bröderna i fokus när Linköping krossade Rögle

Det var två lag som ville tillbaka till ett vinnande spår när Rögle tog emot Linköping i Lindab Arena. Men det som på förhand såg ut att kunna bli en jämn match med två lag på nästan samma poäng i tabellen blev istället en kross av gästerna med bröderna Olimb i centrum.

Matchinledningen var jämn och lagen turades om att gå till anfall utan att några riktigt farliga chanser skapades. SÅ höll det på under de inledande tio minuterna innan Linköpings Mathis Olimb drabbades av en utvisning och Rögle fick chansen att visa upp ett av seriens skickligaste powerplay. Men det fick istället en motsatt effekt. Den tidigare Röglestjärnan Jakob Lilja gjorde ett drömmål då han åkte över isen och lurade först Juhamatti Aaltonen och sedan även målvakten Justin Pogge innan han lade in pucken i mål.

Mot slutet av perioden kom hemmalaget Rögle att ta över mer och mer. Man skapade flertalet långa anfall men de riktigt farliga målchanserna uteblev och perioden slutade 0-1.

Släkten är värst

Rögle inledde den andra perioden som man avslutade den första. Genom att skapa längre farliga anfall. Man fick även chansen i powerplay men lyckades inte överlista Jonas Gustavsson i Linköpings mål. Istället skulle gästerna utöka sin ledning bara minuten senare. Tony Mårtensson serverade Nick Sörensen som gjorde 0-2. Precis som Jakob Lilja som gjorde Linköpings första mål har även Sörensen förflutet i Rögle. Släkten är värst, som man brukar säga.

När det bara återstod 90 sekunder av perioden gjorde Linköping även 0-3. Mathis Olimb passade brorsan Ken Andre Olimb som utökade Clubens ledning. Men perioden var inte över än. Det skulle nämligen komma ytterligare ett mål för Linköpings del. Emil Sylvegård skickade upp pucken i nättaket samtidigt som signalen för periodpaus ljöd. Målet kunde sedan godkännas efter videogranskning. 0-4 till gästerna inför den tredje perioden.

Bröderna Olimb i fokus

Som förväntat var det ett aggressivt jagande Rögle som kom ut i den tredje perioden. Men Linköping och målvakten Jonas Gustavsson stod emot bra. Gustavsson hade några avgörande räddningar. Inte minst när Juhamatti Aaltonen försökte lägga in pucken köksvägen. Men det ville sig inte alls för Rögle utan målet kom istället åt andra hållet efter 9.22. Det var Fredrik Karlström som sköt ett skott som inte alls såg otagbart ut för Justin Pogge. Men pucken smet in under Röglemålvaktens arm. 0-5 med en halv period och matchen kändes avgjord.

Linköping skulle dock hinna med ytterligare ett mål innan matchens slut. Återigen av bröderna Olimb. Mathis Olimb assisterade Ken Andre Olimb som i powerplay skickade in 0-6.

0-6 blev också slutresultatet i en match där Linköping fullständigt krossade Rögle. Men Rögle har chans till revansch redan på torsdag då lagen möts igen i Linköping.

Rögle- Linköping 0-6 (0-1, 0-3, 0-2 )
0-1 BP (10:54) Jakob Lilja (Niklas Persson, Kristian Näkyvä)
0-2 (26:45) Nick Sörensen (Tony Mårtensson, Fredrik Karlström)
0-3 (38:29) Ken Andre Olimb (Mathis Olimb)
0-4 (39:59) Emil Sylvegård (Chad Billins, Jimmy Andersson)
0-5 (49:22) Fredrik Karlström (Tony Mårtensson)
0-6 PP (54:44) Ken Andre Olimb (Mathis Olimb, Kristian Näkyvä)