BEKRÄFTAT: Rögle lånar in supertalangen från NHL

Idag på förmiddagen bekräftar Rögle att man lånar in supertalangen från NHL-organisationen Detriot Red Wings.

Rögle lånar in supertalangen, Moritz Seider, från NHL-laget Detroit Red Wings. Backen Seider valdes i den första rundan i förra årets draft. Han kommer närmast från tyska Adler Mannheim.

– Vi som förening är glada och stolta över det förtroende Detroit Red Wings visar oss genom att låta oss vara med och utveckla Moritz Seider till en framtida stabil NHL-spelare. Moritz är en tvåvägs, högerfattad back som är väldigt rörlig och har ett bra skott från blå, säger Chris Abbott sportchef i Rögle till klubbens hemsida.

Andra från DEL

Backtalangen blir det andra nyförvärvet från tyska Adler Mannheim på kort tid för Rögle, tidigare värvade de forwarden Ben Smith, som nu återförenas med Seider. Den 19-årige backen känner också till en av tränarna i Rögle.

– Det har gått rätt snabbt för mig men jag är överlycklig och tacksam över att det löst sig så jag får möjligheten att spela ishockey igen. Jag är glad över att komma till Rögle och till en bra organisation där jag får möjligheter att utvecklas och spela hockey på en hög nivå, säger Moritz Seider till Rögles hemsida och fortsätter:

– Det ska bli kul att återse Ben, vi spelade ihop i Mannheim när vi blev mästare. Och sen känner jag coach Cory Murphy som var coach i det tyska landslaget under VM 2019

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN