Tillbaka på läktaren: ”Hoppas på en mer konstruktiv dialog”

Efter ha bojkottat samtliga hemmamatcher hittills denna säsongen, beslutade sig supporterklubben för att gå tillbaka på läktaren och hemmamatcherna.
 Det är ju roligt att vara tillbaka på sin hemmatribun, säger Black Panters grundare Tony Kaladic till Hockeybladet.

Efter att ha bojkottat samtliga hemmamatcher var Panterns supporterklubb, Black Panter, i fredags tillbaka på läktaren i Malmö Isstadion när Pantern tog emot Västerås.

Det var efter IK Panterns årsmöte som Black Panter valde att i protest bojkotta hemmamatcherna. Fram till fredagens match har supporterklubben istället sett matcherna via TV på en bar i Malmö. Tony Kaladic, som grundat Black Panter och numera är sekreterare i supporterklubben, menar att det har varit jobbigt att inte vara på hemmamatcherna.

– Det är mycket frustrerande samtidigt som man måste tala om de felaktigheter som är så pass grova och styrriktningarna som är så pass allvarliga så är det väldigt vemodigt. För att inte säga frustrerande och väldigt antiklimax att inte vara det. Man vill ju inte vara där utan man vill vara någonstans och heja på laget, säger Kaladic.

Tillbaka på läktaren: "Hoppas på en mer konstruktiv dialog"
Tony Kaladic och Björn Fagemo-Bengtsson. Foto: Mattias Nilsson.

”Antar att det har märkts”

Black Panter förde inför säsongen diskussioner om hur man skulle göra och tillslut beslutade man att inte vara på plats på hemmamatcherna.

– Jag antar att det har märkts. Jag menar från ett litet publikantal så har det blivit ännu mindre och jag vill ju gärna tro att en klack som står och väsnas hela matchen ger en viss stämning som gör att folk hellre går på matchen än om det är helt tyst, säger Björn Fagemo-Bengtsson, styrelseledamot i Black Panter.

I tabellen går det tungt för Pantern. Klubben från Kirseberg i Malmö är placerade på nedre halvan. Både Tony Kaladic och Björn Fagemo-Svensson är överens om att det är på grund av den sportsliga ledningen som laget ligger där man gör.

– Vi hade ingen uppfattning direkt om Viktor Stråhle som tränare direkt. Vi sa ju redan från början att han har ju aldrig varit sportchef så det kan ju bli ett problem. Men som tränare var vi ju villiga att ge honom en chans, säger Fagemo-Bengtsson.

”Hoppas på en mer konstruktiv dialog”

Tony Kaladic menar att Pantern borde ta hjälp av den tidigare sportchefen Joakim Tillgren som fick lämna Pantern under den senaste säsongen.

– Man skulle önska att föreningen tog tillvara på den lokala kompetens som finns. Joakim Tillgren till exempel som på ett orättfärdigt sätt fick sparken ifrån föreningen är ju tillgänglig för föreningen, säger Kaladic.

Den 29 januari kommer Black Panter och Pantern att sätta sig ned för ett möte tillsammans.

– Vi hoppas på en mer konstruktiv dialog med den nya styrelsen. Det har ju tagit tid att komma dit liksom, säger Björn Fagemo-Bengtsson.

I sociala medier får Black Panter en del hån som främst syftar på antalet personer i klacken. Detta är något som Tony Kaladic är väl medveten om.

– En del säger att vi är fem stycken men vi är ju inte fem stycken, vi är ett 20-tal i klacken och nästan drygt 100 medlemmar i fjor. Vi får se hur många vi kommer upp i i år. Och om du jämför till exempel med en klack som Oskarshamn, de har en hemmaklack på 25 man och det är ingen som säger något om det. De leder ju serien så allting är ju relativt. Om du tittar i förhållande till vår lilla publik här, avslutar Kaladic.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN