SVENSSON: ”Velat bo i Malmö de sista åren”

Under fredagsförmiddagen presenterade Pantern att Björn Svensson var klar för spel i klubben. När Malmöklubben tog emot Västerås på kvällen fanns forwarden med.
– Det var väl inte den debuten man hade hoppats på, säger Svensson till Hockeybladet.

Under fredagen presenterade Pantern att man värvat Björn Svensson. Länge var det osäkert om forwarden skulle komma till spel i fredagskvällens match mot Västerås, men när pucken släpptes fanns Svensson med.

– Det var väl inte den debuten man hade hoppats på men det är femton matcher kvar och vi får bygga vidare här och förhoppningsvis kan jag hjälpa till och spela bra för laget.

Björn Svensson, med över 400 SHL-matcher i ryggsäcken, lämnade Färjestad säsongen 2016/2017 för spel i tyska ligan med för spel i tyska ligan med Ingolstadt. Säsongen efter blev det spel i Fischtown Pinguins och inför denna säsongen blev Svensson klar för spel i EBL med det kroatiska laget Medvescak Zagreb. Där blev det totalt 35 matcher och 20 poäng för forwarden, innan 31-åringen lämnade klubben.

”Problematiskt med Zagreb”

– Tyvärr blev det väldigt problematiskt med Zagreb i år men ekonomiska problem från början och det blev inte hållbart tyvärr, det blev som det blev. Jag har velat bo i Malmö de sista åren så det blev jättebra att jag fick denna möjligheten.

Om att komma till ett nytt spelsystem är inte helt enkelt, men Björn Svensson har tidigare under sin karriär haft samma som Pantern har nu.

– Det var lite konstigt. Jag har spelat det förrut men jag har varit ifrån det ett par år, men nu är debuten klar. Kanske tänkte lite och så där så man låg rätt i banan istället för att bara agera men det finns mer att hämta, avslutar Svensson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN