Panternkuggen: ”Ser det som jämnt skägg mellan alla”

Hockeybladet mötte i onsdags upp Panternkuggen Anders Grönlund efter matchen mot Södertälje. IK Pantern slutade på en sjätte plats i tabellen och är klara för kommande slutspelsserie.

Trots onsdagens förlust i Scaniarinken är IK Pantern klara för kommande slutspelsserie. Matchen slutade 4-1 till hemmalaget Södertälje som, med detta resultat, också får en biljett till kommande slutspelsserie.

– Man märkte att det var ett desperat lag. Södertälje hade allt att spela för och summa sumarum sett över hela matchen var de lite mer desperata och ville lite mer kanske. Tycker ändå att vi kom upp i intensiteten bättre än vad vi gjort de senaste matcherna. Vi pratade med oss själva att vi ville få en bra känsla inför slutspelet och jag tycker att vi fick vissa svar över det vi ville få ut. Samtidigt så får de lite väl många mål tycker vi, säger Anders Grönlund till Hockeybladet efter matchen.

När IK Panterns backkugge summerar säsongen är han relativt nöjd. Klubben slutar på en sjätte plats i tabellen och går därmed in i slutspelsserien för att kämpa om den sista kvalplatsen.

– Tycker för egen del och för Pantern så har det varit mycket upp och ned med spelare som kommer in och ut. Vi har skeppat ut många duktiga spelare. Tycker vi har varit stabila genom hela serien, förutom att vi haft några dippar här på slutet när vi inte har fått spelet att fungera. Men överlag så kommer vi till slutspel och det är det som räknas. Jag är ändå nöjd med grundserien. Det är de här sista fem matcherna man har tränat för hela säsongen för det är då det avgörs.

Levererat en stabil säsong

Det här året har Panternkuggen personligen levererat en väldigt stabil säsong, han slutar på en fjärdeplats i HockeyAllsvenskans totala plus/minus-statistik då backen noteras för +20.

– Det är mycket självförtroende man har fått från tränarna. Man har fått spela sitt spel. Sen har jag haft många bra killar runt omkring mig. Jag tycker att jag har vuxit, det har blivit mer att jag vet vad jag ska göra där ute. Nu sista har jag flackat som hela laget men annars så tycker jag att ju äldre man blir ju mer lär man sig vad man ska göra för att det inte ska bli mål bakåt.

I och med att IK Pantern halkade ned i tabellen efter matchen mot Södertälje och slutade som sexa får laget inte med sig en bonuspoäng inför kommande slutspelsserie. Men Anders Grönlund menar ändå att alla kan slå alla.

– Jag ser det som jämnt skägg mellan alla. Oavsett om man har tre poängs försprång så förlorar man första så är det tre lag som är ikapp. Jag tycker alla går in med nästan samma förutsättningar så det ska bli riktigt spännande och kul.

Laget som vinner slutspelsserien möter förloraren i den HockeyAllsvenska finalen. Vilket betyder att ifall IK Pantern tar hem slutspelsserien ställs laget antingen mot Timrå eller Leksand.

– Så långt vill jag inte titta fram utan det är de här första matcherna först. Sen går vi vidare till nästa match. Men jag vet att bägge två lagen är grymt jämna och har haft bra säsonger bakom sig. Men det är också ett lag som kommer ha en negativ trend för det kommande sista playoff där. Det kan ibland vara lite fördel för de som har gått vinnande ur en slutspelsserie.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN