Pantern sparkar sportchefen – ”Uppståt meningsskiljaktigheter”

Joakim Tillgren har verkat inom Pantern i 40 år, senast som sportchef. Nu sparkas han dock plötsligt från sin post.
– Jag är chockad. Jag blev uppkallad på ett möte klockan ett i dag, och fick då beskedet, säger Tillgren till Expressen

Så sent som i januari skrev Joakim Tillgren på ett nytt kontrakt som sportchef för Pantern. Men efter 40 år som verksam i föreningen har han nu fått beskedet att han sparkas. Anledningen sägs vara samarbetssvårigheter. De personer som han anses haft samarbetsproblem med är tränarna Håkan Åhlund och Fredrik Hallberg, samt ordföranden Mattias Schönhult.
– Schönhult, Mårten Hedlund och Micke Palmqvist är de som drivit den här frågan, de bara kallade upp mig och har sparkat mig, för att det funnits samarbetssvårigheter, säger dem.
– Jag har punkter som jag framför till styrelsen och tränarna. Men jag skulle inte kalla det att jag är svår att samarbeta med, säger Tillgren till Expressen.

”Inte en chans att jag skriver på någonting”

I och med att Tillgren sitter på kontrakt i tre år till blir Pantern tvungna att betala hans lön ända fram till 2020. Detta då Tillgren själv inte accepterar beslutet och vägrar skriva under ett papper som konfirmerar avbrottet.
– Inte en chans att jag skriver på någonting. Men då hade jag accepterat att de sparkar mig, vilket jag inte gör, fortsätter Tillgren till Expressen.

”Uppstått meningsskiljaktigheter som vi måste agera kring”

Ordförande Mattias Schönhult förklarar för Expressen att Tillgren är arbetsbefriad från sin tjänst och att man nästa vecka ska diskutera nästa steg i processen.
– Vi har inte haft några andra ambitioner än att vi ska jobba långsiktigt med Joakim. Jag liksom han har varit många år i klubben och vi har haft en väldigt god relation under åren som varit. I takt med att vi har tagit några steg sportsligt och organisatoriskt och som det har utvecklats så har det uppstått meningsskiljaktigheter som vi måste agera kring och då är detta första steget i det arbetet. Vi får återkomma vad nästa steg blir, säger Mattias Schönhult till Expressen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN