BLACK PANTER: ”Stödjer inte klubbens falska ledning”

Det var efter IK Panterns årsmöte som klubbens supporterklubb, Black Panter, bestämde sig för att bojkotta klubbens matcher. Hockeybladet har pratat med supporterklubbens grundare och sekreterare, Tony Kaladic, om situationen mellan supporterklubben och klubben.

Black Panter bildades 2005 och har sedan dess stöttat IK Pantern på klubbens resa från Hockeyettan till HockeyAllsvenskan. Fram till nu. Efter IK Panterns årsmöte den 26 juni bestämde sig Black Panter för att inte närvara vid klubbens matcher. Anledningen till bojkotten är att klubbens ledning, enligt Black Panter, utfört en ”kupp” på årsmötet.

– IK Pantern dog som föreningsstyrd klubb eftersom hela föreningsdemokratin kördes över under årsmötet. IK Pantern har stadgar som förhindrar fullmaktsröstning och sådana här kupper. Men det struntade kuppmakarna blankt i. Man negligerade IK Panterns stadgar samt de kompletterande stadgar som finns hos Riksidrottsförbundet och genomförde fullmaktsröstning i alla fall. Utan dessa fullmakter hade föreningens medlemmar i sann demokratisk anda valt styrelse i enlighet med IK Panterns stadgar. Nu blev det inte så utan det sitter alltså individer i Panterns ledning som inte har rätt att företräda IK Pantern och det är ett mycket allvarligt tillstånd. Årsmötet har överklagats av enskilda medlemmar i IK Pantern som var på detta så kallade årsmöte. Ärendet handläggs just nu utav Svenska Ishockeyförbundet, säger Tony Kaladic.

Bojkottade premiärmatchen

Under gårdagen spelade IK Pantern sin första match för säsongen och motståndet stod Malmö Redhawks för. Black Panter var dock inte på plats utan höll en egen fest en liten bit från Limhamns Ishall där matchen spelades.

– Vi hade ett eget derby på ishockeyspel under gårdagen i Skäralidsparken där IK Pantern till slut vann finalen med 1-0. Därtill bjöd vi våra medlemmar på gratis mat och dricka. Dessutom sjöng vi Panternsånger med mera och hade utsmyckat platsen med diverse flaggor och trumma, säger Kaladic.

”Vi fortsätter att stödja IK Pantern som förening men inte dess falska ledning”

Medlemmar i IK Pantern har överklagat årsmötet och Black Panter följer överklagandet.

– Black Panter kommer följa utvecklingen med överklagandet mycket noga. Vi fortsätter att stödja IK Pantern som förening men inte dess falska ledning. När demokratin segrar och ett nytt regelrätt årsmöte kan hållas där IK Panterns stadgar följs, kommer vi återkomma på hemma- och bortamatcherna. Inte innan dess. Vi vill betona att det är ingen annans fel än den icke legitima styrelsen, att Panterns A-lag får stå helt utan aktiv ljudlig support på i synnerhet hemmamatcherna framöver. Styrelsen agerar utan mandat ifrån IK Panterns medlemmar och vill denna spökstyrelse ha tillbaka sina fans på läktaren, måste de respektera föreningsdemokratin i IK Pantern och ställa sina platser till förfogande, avslutar Tony Kaladic.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN