Stjärnvärvningen klar – blir Modos lagkapten

Modo får en fin förstärkning till den kommande säsongen. NHL-backen Tobias Enström är klar för en återkomst, meddelar klubben på sin webbplats.

Efter 719 NHL-matcher är Tobias Enström tillbaka i Modo, skriver klubben på sin hemsida. Dessutom blir backen, som bokfördes för 43 matcher i NHL med Winnipeg Jets lagkapten den kommande säsongen.

Lämnade Modo för spel i NHL

Den 33-åriga backen från Nordingrå i Ångermanland, lämnade Modo för spel i Atlanta Thrashers inför säsongen 2007/2008. Enström har, med undantag för fem matcher i österrikiska EC Salzburg under lockouten 2012/2013, spelat i NHL med Atlanta och Winnipeg Jets sedan han lämnade Modo efter säsongen 2006/2007.

– Det har ska bli riktigt roligt och beslutet var någonting som växte fram efter att jag har diskuterat med min familj. Vi vill vara hemma i Örnsköldsvik och MODO är det enda alternativet för mig. Det kliar i fingrarna att komma igång igen och jag har väldigt fina minnen från när jag spelade senast. Jag vill vara med och skapa nya minnen och ser fram emot att dra på mig tröjan igen, säger Enström till Modos hemsida.

”Betyder mycket för klubben”

Enström, som spelat 226 SHL-matcher för i Modotröjan, har även spelat i klubbens J18 och J20 ser fram emot den kommande säsongen, där han dessutom kommer vara lagkapten. Modos huvudtränare, Björn Hellkvist, är mycket nöjd över värvningen av Enström.

– Det betyder mycket för klubben, laget och för hela bygden att Tobias Enström är tillbaka i MODO Hockey. Att vi som lag får in den här typen av spelare med den erfarenheten är oändligt värdefullt för oss men det jag tror är viktigaste av allt är att det betyder någonting för honom att vara här och att han har viljan att vinna med MODO. Vi vill nu tillsammans lyfta både laget och Tobias med hans inträde i gruppen, säger Hellkvist till klubbens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN