Skräckbeskedet: ”De sa att jag aldrig skulle kunna spela hockey igen”

Jordan Smotherman har återvänt till Sverige och Modo och ser fram emot ett femte äventyr i Sverige. Men för bara några månader sedan fick han beskedet att han aldrig mer skulle kunna spela hockey. Men idag står han med ett nysignerat kontrakt och redo att spela matcher. Hockeybladet.nu träffade amerikanen för att höra hur det gick till.

När Jordan Smotherman lämnade Rögle efter föregående säsong var det många som höjde på ögonbrynen. Han själv var också förvånad att behöva lämna klubben.
– Jag älskade tiden i Rögle. När säsongen var slut lämnade jag med uppfattningen att vi hade ett gemensamt intresse om att förlänga. Det var bilden jag hade fått. Jag fick reda på att jag skulle låta klubben veta om jag fick något erbjudande. När jag blev intervjuad av HD några veckor senare berättade jag samma sak, och när artikeln kom ut kunde jag läsa att Rögle hade sagt till mig att söka mig vidare. Jag är inte riktigt säker på vad som egentligen hände om jag ska vara ärlig, men det är möjligt att det blev lite missförstånd i kommunikationen mellan mig och Rögle, eller mellan mig och min agent, berättar Jordan Smotherman för Hockeybladet.nu

Skräckbeskedet 

Istället blev han klar för tyska storklubben Iserlohn Rosters i högstaligan i Tyskland. Men under en läkarundersökning under försäsongen visade det sig att Jordan hade ett hjärtproblem, vilket innebar att kontraktet bröts.
– Under en läkarundersökning med klubben såg doktorn något som gjorde han bekymrad. Det visade sig att det var ett problem med hjärtat och jag fick beskedet att jag aldrig mer skulle kunna spela hockey igen. Men de hade fel, jag vände hem till läkarna i Boston och de undersökte mig och gjorde en MRI (röntgen av hjärtat). Det visade sig att lagläkaren i Tyskland hade fel. Mina läkare i Boston utförde ännu fler tester och hittade problemet. I oktober opererades jag och fyra veckor efter var jag tillbaka på is.

”Var ungefär i samma sits för två år sedan”

Säsongen inleddes i november med ECHL-laget Manchester Monarchs och Jordan kom snabbt tillbaka i form. På 18 matcher hann han göra 20 poäng och blev sedermera uppkallad till AHL-laget Springfield Thunderbirds. Där blev det endast 5 matcher innan han för några dagar sedan valde att återvända till Sverige och Modo Hockey.
– Nu är jag tillbaka i Sverige efter en konstig säsong. Jag kan uppenbarligen inte hålla mig ifrån landet och jag har verkligen älskat att spela i både SHL och HockeyAllsvenskan. I Modo hoppas jag bidra med erfarenhet och offensiv kraft. Jag var ungefär i exakt samma situation för två år sedan när jag lämnade Finland för Rögle och jag hoppas att kunna göra samma resa med Modo som jag gjorde med Rögle. Jag tror att vi har en bra chans att nå kval, säger han självsäkert.

Men det var inte bara Modo som visade intresse. Enligt Jordan visade flera svenska klubbar intresse men valet föll på Örnsköldsviks-laget. Ett val som var givet.
– Ja, det var flera andra klubbar som också visade intresse. Men Modo kändes som alldeles rätt val för mig med tanke på deras historia och att staden är hockeytokig. En bra plats för att försöka nå kval.

Ser fram emot comebacken

Troligtvis sker debuten på måndag när Modo tar emot Timrå i ett derby. Jordan ser fram emot att göra comeback på de svenska rinkarna.
– Det ska bli oerhört kul och jag hoppas att få va med. Grabbarna har sagt att matcherna mot Timrå är lite speciella, så det ska bli väldigt inspirerande om jag hinner bli spelklar, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN