Modos trotjänare lägger skridskorna på hyllan

0
1359
Modos trotjänare lägger skridskorna på hyllan
Foto: Wikicommons
Modos trotjänare, Oscar Hedman lägger skridskorna på hyllan. Efter tolv säsonger i klubbens A-lag är karriären nu över.
– SM-guldet var självklart det största i karriären, säger Oscar Hedman.

Modos trotjänare, backen Oscar Hedman, lägger skridskorna på hyllan. Totalt blev det 642 matcher i moderklubbens A-lag. Förutom fem säsonger i karriären spelade han resten av karriären i Modo. Det blev tre säsonger i Frölunda och två säsonger i Timrå, innan han kom tillbaka för karriärens fem sista säsonger.

– Jag känner att det passade bra att avsluta nu. Det blev på mina egna villkor, jag vill ägna mer tid åt familjen och är tacksam över att jag även har ett inspirerande jobb som jag nu kommer att börja med på heltid, säger Oscar Hedman till Modos hemsida.

Minns första matchen

Han debuterade borta mot Djurgården i Globen och hans första byte var ite det bästa minnet man kan få med sig som nykomling i A-laget.

– Det var väldigt speciellt med den första matchen i Elitserien. Dels att det var med min moderklubb och även att jag varit med i alla led genom föreningen för att till slut få debutera. Jag fick sitta på bänken först i några matcher, men minns att första gången jag fick spela var i Globen säsongen 2003/2004 och att jag spelade ihop med Kari Haakana. Vi släppte in ett mål i första bytet mot Djurgården och efter det var man inte så kaxig, säger Hedman.

Bästa minnet – SM-guldet

Det skulle bli bättre för backen, när han redan tre säsonger senare fick vara med och ta SM-guld med moderklubben.

– SM-guldet var självklart det största i karriären och det lika mycket för sammanhållningen i laget. Många av spelarna från den säsongen har jag fortfarande nära kontakt med och det kanske blir så att man kommer närmare varandra i ett vinnande lag, konstaterar Hedman och fortsätter:

– Det unika med det laget var att i stort sett alla svenska spelare hade gått ishockeygymnasiet i Örnsköldsvik. Därför brann verkligen alla för föreningen. Det avspeglades i gruppen genom hela den säsongen och alla gav verkligen allt för att vinna.

Totalt spelade Oscar Hedman nästan 900 A-lagsmatcher i SHL och Hockeyallsvenskan, totalt blev det 894 seniormatcher.

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.