Modo bröt Karlskogas mäktiga hemmasvit

Storpubliken i Nobelhallen fick se sitt Karlskoga kamma noll mot Modo. Bortalaget stod för en stark defensiv och höll hemmalaget utanför målprotokollet – med stor hjälp av en storspelande Erik Hanses i målet.

Matchen mellan Karlskoga och Modo blev tisdagens enda efter att mötet mellan Västervik och Oskarshamn ställts in på grund av isproblem. I Nobelhallen höll dock isen för trycket och hemmalaget inledde starkt i jakt efter att ta poäng för 14:e hemmamatchen i rad. Modo stod dock upp bra i den första perioden och försvarade sig väl. Trots att Karlskoga förde spelet under den så uppstod inga större lägen, men Modos målvakt Erik Hanses stod emot starkt när skotten väl kom.

Bortalaget i förarsätet

Den andra perioden såg till en början ut som den första. Karlskoga hade pucken men lyckades inte skapa något anmärkningsvärt. Istället var det Modo som skulle ta ledningen när Oskar Ståhl-Lyrenäs fick chansen att pricka in 0–1 bakom en skymd Andrew Engelage. Målet gav bortalaget luft under vingarna och man hade bud på mer under de efterföljande minuterna.

Inga fler mål föll dock under perioden, trots att Karlskoga återtog initiativet och hade stundtals bra tryck mot Modo-målet. Erik Hanses fortsatte briljera och höll hemmalaget utanför målprotokollet ytterligare en period.

Modo höll ifrån

I den tredje perioden handlade allt om Karlskogas jakt på kvittering. Man kämpade med näbbar och klor för att få in pucken men Erik Hanses var omutlig i Modo-kassen. Drygt 17 minuter in i perioden fick seriens poängkung, Victor Ejdsell, ett friläge – men Hanses avvärjde även det.

Han motade totalt 37 skott under matchen, höll nollan och var matchens solklara hjälte. Därmed tog Karlskogas mäktiga svit på 13 raka hemmamatcher med poäng slut.

BIK Karlskoga – Modo Hockey 0–1 (0–0, 0–1, 0–0)
0–1 (22.33) Oskar Ståhl-Lyrenäs (Oscar Öhman, Jonathan Léman)
Skott: 37–19
Utvisningar BIK: 2×2 Modo: 3×2
Domare: Patric Bjälkander
Linjemän: Andreas Lundén, David Herrwaldsson
Publik: 5 280