Modo avgjorde sent – klättrar förbi Vita Hästen

Modo tog en sen seger på hemmaplan mot Vita Hästen under onsdagskvällen och gick även förbi dem i tabellen. Stor matchhjälte blev Henrik Björklund med sitt matchavgörande mål.

I onsdagens drabbning mellan Modo och Vita Hästen var det hemmalaget som fick en smakstart. Efter bara fyra minuter pangade Kristian Jakobsson i 1-0 och sitt femte mål för Modo den här säsongen. Resten av perioden präglades av jämt spel där båda lagen hade sina möjligheter. Skotten efter de första tjugo slutade jämt och resultatet 1-0 stod sig också till pausvilan.

Lurade ner totalt

I den andra perioden fortsatte spelet i samma mönster som i den första. Publiken i Fjällräven Center bjöds på en hafsig match med bra fart. Ungefär halvägs in får Emil Molin öppet mål när han lurar ner Pontus Sjögren totalt på straff. Men trots att målvakten var helt ur läge missade Molin chansen att ge hemmalaget 2-0. Med fyra minuter kvar får också Vita Hästen en bra möjlighet att kvittera, i power-play. Men Modo spelar tätt i sin box framför Jonatan Bjurö som spikar igen och håller fortsatt ledning 1-0 till sitt lag.

Modo fick en pangstart i den första perioden. Tidigt i den tredje och sista var det Vita Hästens tur att göra mål tidigt. Kanadensaren Jordan Rowley får pucken i slottet och nyper direkt efter pass från Rickard Palmberg. Men Modo skulle dock får sista ordet när Henrik Björklund smäller in 2-1 med bara 43 sekunder kvar att spela i den sista perioden. Tre poäng till Ö-viksklubben som klättrar om Vita Hästen i tabellen.

Modo – Vita Hästen 2 – 1 (1-0, 0-0, 1-1)
1-0 (04.29) Kristian Jakobsson (Tobias Ericsson)
1-1 (42.16) Jordan Rowley (Rickard Palmberg)
2-1 (59.17) Henrik Björklund (Kristian Jakobsson, Jakob Stenqvist)
Skott: 12 – 15
Tekningar: 15 – 24
Utvisningar MODO: 29 VH: 6