MODO ändrar – han lämnar

MODO Hockey ändrar i sin organisation. Ikonen Per Svartvadet lämnar sin post som sportchef, det så kallade sportrådet avvecklas och huvudtränaren Andreas Johansson får fortsatt förtroende.

Örnsköldsviks stolthet MODO Hockey åkte i våras ur högsta serien och har så här långt gått tungt i HockeyAllsvenkan och ligger just nu under det negativa strecket, näst sist i tabellen.

Det här är en del i arbetet som kallas ”Återväxten 2020” som innebär att man genomför ett långsiktigt arbete gällande den sportsliga modellen och föreningens organisation. Handlingsplanen innebär bland annat att en ny sportchef rekryteras och att Per Svartvadet sägs upp från sin nuvarande roll. Sportrådet avvecklas, Andreas Johansson fortsätter som huvudtränare i MODO Hockey samt blir tillförordnad sportchef under rekryteringsprocessen.

”Förändringen i den sportsliga organisationen bygger på det ledarskap vi vill se i MODO Hockey för att driva igenom Återväxten 2020. Värdegrund, sportslig identitet, vision och mål ska arbetas fram och implementeras där vi tar tydligt avstamp mot framtiden”, säger MODO Hockeys VD Johan Widebro till klubbens hemsida.

Per Svartvadet har sex månaders uppsägningstid och kommer under tiden ha andra arbetsuppgifter än de han haft tidigare.

”Ska vara tillbaka i SHL 2018/2019”

Utöver förändringarna på det planet så avvecklas även det så kallade sportrådet, gruppen som arbetade med spelarrekrytering vid sidan av sportchefen. ”Sportrådet har gjort ett bra jobb men arbetsformen gjorde oss trögrörliga på marknaden. Vi behöver ett tydligt ledarskap där ansvaret inte är delat och sportchefen har det fulla ansvaret för spelarrekryteringar.”

Trots de tunga resultatet så jobbar klubben framåt. ”Arbetet med att scanna av spelarmarknaden fortsätter löpande och vi behöver stärka upp laget då vi har skador på viktiga spelare. Vi har ännu inte förbrukat vår spelarbudget men vill vara ytterst noggranna med vilka spelare vi värvar. Just nu fokuserar vi på de två kommande matcherna i HockeyAllsvenskan som spelas fredag och måndag.”

Målsättningen är fortsatt klar och sejouren i HockeyAllsvenskan ska inte vara mer än över två säsonger. ”Vi vill vara tydliga med att vi ska vara tillbaka i SHL senast säsongen 2018/2019.”

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN