Målrikt när Modo tog viktiga poäng

Ett skadedrabbat Modo gästade under kvällen Tingsryd i en match som blev målrik med hela 9 mål. Modo avgjorde matchen i den tredje perioden och fick med sig tre viktiga poäng hem till Örnsköldsvik.

Tingsryd är inne i en tung formsvacka. Trots stundtals bra spel hade laget endast vunnit en av sina sex senaste matcher och bara gjort fyra mål på de fyra senaste inför mötet med Modo. Och även om målskyttet till viss del skulle lossna ikväll så är det fortfarande tungt för smålänningarna.

Matchen började ganska tråkig utan några vidare chanser. När klockan visade på 11:03 fick dock Modo chansen i powerplay. Efter 55 sekunder i numerärt överläge kom också målet genom David Rundqvist. Fyra minuter senare skulle Tingsryd få chansen att spela fem mot tre i en och en halv minut, vilket man utnyttjade. Kvitteringen satt genom Jonathan Johnsson. Samme Johnsson skulle även ge hemmalaget ledningen när bara fyra sekunder återstod av den första perioden.

Andra perioden blev mer rik på chanser och bjöd också på nästan dubbelt så många skott som den första. Men lika många mål. Gästernas Patrik Karlkvist stod i centrum i den andra perioden efter att först ha kvitterat och sedan även gett sitt Modo ledningen med 2-3 när halva perioden var spelad. Matchen skulle dock komma att kvitteras igen genom Niklas Johansson när lite över två minuter återstod av perioden.

3-3 alltså inför den tredje perioden i en match som nog de flesta trodde skulle bli en riktig rysare. Och det var det också, åtminstone de första tio minuterna av perioden. När 12:43 var spelat av den tredje perioden återtog Modo ledningen genom Tobias Ericsson.

Misstänkt hög klubba

Dryga tre minuter efter Ericssons mål låg pucken återigen i målet bakom Tingsryds succémålvakt Niklas Rubin. Den här gången var det Oscar Hedman som sköt ett skott som Per-Åge Skröder kunde styra in i mål. Men det var med en väldigt tveksam hög klubba. Efter protester från Tingsryd och deras supportrar valde domaren att granska målet genom video. En granskning som tog lång tid men till slut resulterade i mål. Modo hade utökat sin ledning när bara fyra minuter återstod av matchen.

När 1:50 återstod valde hemmalaget att ta timeout och plockade även ut målvakten. Men det hjälpte inte och när 30 sekunder återstod satte gästernas Jordan Smotherman spiken i kistan med sitt 3-6 mål. Modo klättrar upp till en tiondeplats. Endast en poäng ifrån en placering ovanför strecket. Tingsryd å andra sidan har det fortsatt tungt med bara en seger på de senaste sju matcherna.

Tingsryd–Modo 3–6 (2–1, 1–2, 0–3)
0–1 (11.58) David Rundqvist (Jesper Lindgren, Patrik Karlkvist), spel fem mot fyra
1–1 (15.57) Jonathan Johnsson (Daniel Norbe, Christopher Bengtsson), spel fem mot fyra
2–1 (19.56) Jonathan Johnsson (Robin Olsson, Johan Eriksson)
2–2 (26.20) Patrik Karlkvist
2–3 (30.08) Patrik Karlkvist (Axel Eidstedt, Tobias Ericsson)
3–3 (37.40) Niklas Johansson (Daniel Norbe)
3–4 (52.43) Tobias Ericsson
3–5 (56.04) Per-Åge Skröder (Oscar Hedman)
3–6 (59.30) Jordan Smotherman (Patrik Karlkvist)
Skott: 32–41 (10–8, 14–21, 8–12)