KLART: Modo Hockey värvar landslagsmålvakt

Modo Hockey har gjort klart med den tjeckiska landslagsmålvakten Patrik Bartosak. Detta blev klart under onsdagskvällen. -Jag ser nu fram emot att spela för MODO Hockey säger Bartosak till klubbens hemsida. 

Modo Hockey gjorde under onsdagskvällen klart med den tjeckiska landslagsmålvakten Patrik Bartosak. Han har gjort klart med Örnsköldsviksklubben säsongen ut med option för säsongen 20/21. Bartosak representerade Tjeckien under Världsmästerskapet senast i Slovakien och spelade under landets seger i gruppspelet mot Tre Kronor.

Efter VM tog Bartosak timeout från spel för att ta tag i personliga problem. – Jag har gått igenom en tuff tid men har kommit stärkt ur det efter att ha tagit professionell hjälp. Jag ser nu fram emot att spela för Modo och kommer att flytta till Örnsköldsvik tillsammans med min familj för ett nytt kapitel i livet, kommenterar Bartosak till Modos hemsida.

Fredrik Glader nöjd med värvningen 

– Vi har två bra målvakter som växeldragit under säsongen men när den här möjligheten dök upp var den väldigt svår att tacka nej till. Bartosak är en målvakt med otroliga meriter som kommer kunna lyfta vår redan starka målvaktsbesättning en nivå till säger sportchef Fredrik Glader till hemsidan.

Patrik Bartosak är född och uppvuxen i Koprivnice, Tjeckien. Under sin karriär har han varit över i Nordamerika för att spela i AHL. Han draftades 2013 av Los Angeles Kings men har aldrig spelat där. Bartosak har representerat Tjeckien vid 15 tillfällen varav sex matcher i VM.

Modo ligger just nu på en andra plats i Hockeyallsvenskan med elva matcher kvar att spela. Det är tolv poäng ner till jagande Timrå på en tredje plats.

Läs mer om Modo här >>>

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN