KLART: Han blir ny general manager i Modo

Modo har gjort klart med en ny general manager. Det efter att Fredrik Glader lämnat sin post efter en katastrofsäsong för klubben.
– Jag känner mig supertaggad att dra igång, säger Henrik Gradin.

Henrik Gradin blir ny general manager i Modo. Han tar över efter Fredrik Glader som lämnat posten efter säsongen som höll på att sluta med negativt kval. Nu ska Gradin leda bygget av ett nytt Modo.

– Det känns kul och inspirerande att få vara en del av den här organisationen. Vi har en resa att göra framåt och det ska vi göra tillsammans. Jag ser fram emot att bygga ett starkt team och återta en plats i SHL. Jag vet vad det betyder för alla våra supportrar, partners och hela stan. Nu ska vi försöka bygga något långsiktigt hållbart såväl på herr- som damsidan, säger Henrik Gradin till Modos hemsida och fortsätter:

– Att jobba med att utveckla vår juniorverksamhet ligger i vårt DNA, det är något jag brinner för. Jag vill se våra egna juniorer få utvecklas och få chansen på högsta nivån.

Känner klubben väl

Gradin känner Modo väl som klubb, han kom till klubben som 16-åring och seniordebuterade i klubben 1991. Han har tidigare varit både ungdomsledare och assisterande tränare för herrlaget i SHL. De tre senaste säsongerna har han varit scout åt Colorado Avalanche i NHL.

– Henrik Gradin har en gedigen erfarenhet från hockey på alla nivåer och är en av de i Sverige som sett flest hockeymatcher de senaste åren i sin roll som scout. Han har också byggt upp ett stort kontaktnät i hockeyvärlden, det bådar gott när det gäller lagbygget och förmågan att rekrytera spelare på högsta nivån. Vi är också glada att kunna presentera en sportchef från orten som har jobbat sig uppåt i klubben och vet hur kulturen är i Modo Hockey och Örnsköldsvik. Det här är den första pusselbiten i vägen framåt som vi ska presentera i sin helhet inom två veckor, jag kan lova att mer positiva nyheter kommer, säger Johan Widebro vd i Modo till klubbens hemsida.

Modo slutade på tolfte plats i Hockeyallsvenskan 2020/2021.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN