Home Ligor Hockeyallsvenskan HISTORISK: Stjärnan är den bäste någonsin

HISTORISK: Stjärnan är den bäste någonsin

0
HISTORISK: Stjärnan är den bäste någonsin
Foto: Bildbyrån
Han har under säsongen blivit överskuggad av Jonathan Dahlén, men idag var det definitivt stjärnans dag. Han slår rekordet för flest gjorda poäng i Hockeyallsvenskan. 

I grundseriens sista möte i Hockeyallsvenskan kunde Modos storstjärna Jonathan Johnsson äntligen andas ut. Ikväll stod han för bedriften att inte endast tangera det forna poängrekordet från säsongen 2008/09 utan även att slå det. Stjärnan är nu den bäste någonsin.

 Stjärnan är den bäste någonsin 

Jonathan Johnsson har under säsongen överskuggats av rivalerna Timrås bäste spelare, Jonathan Dahlén. Det har talats om att det skulle vara just Dahlén som skulle slå Pär Arlbrandts rekord på 77 poäng, men så blev det inte. Ikväll, under grundseriens sista match, kunde Modos superstjärna Jonathan Johnsson skriva in sig i historieböckerna som bästa poänggörare någonsin. Detta efter att ha gjort två assist i kvällens möte mellan Modo och Karlskoga.

– Det är ganska otroligt med tanke på att det är så pass många som är där uppe och nosar. Det gör det hela lite roligare, säger Johnsson till C More.

78 poäng på 51 matcher 

Pär Arlbrandt stod för en imponerande säsong i Hockeyallsvenskan 2008/09. Med sina 77 poäng blev han där med den spelare som gjort mest poäng i ligan någonsin. Ikväll får han se sig besegrad. Tillsammans med Jonathan Johnsson i toppen av tabellen för flest gjorda poäng ligger följande spelare.

Jonathan Johnsson 51

79 poäng

19/20

Pär Arlbrandt 42

77 poäng

08/09

Jonathan Dahlén 50

77 poäng

19/20

Pär Arlbrandt 45

72 poäng

06/07

Niklas Olausson 51

71 poäng

08/09

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.