Ser du de udda detaljerna? Under mötet mellan SSK och Modo noterar Hockeybladet en intressant duo som tillsammans sitter i publiken i Scaniarinken. De verkar vara en aning osäkra på vilket lag de stöttar så vi sökte upp dem för att få en intervju. Svaret talar om kärlek istället för lagtillhörighet. 

I mitten på första perioden noterar Hockeybladets fotograf en udda duo sittandes i publiken. De båda sitter i tydligt igenkännbara matchtröjor med Modos logga på. Men, något som verkar vara en aning felplacerat, är accessoarerna som de båda männen bär. Hur funkar egentligen det här med dubbel lagtillhörighet? Och vad är anledningen till att att dessa supportrar stöttar flera lag under samma match?

“Det är rent släktskap”

Utanför ingången till läktaren stöter vi på gänget på fyra personer. En av medlemmarna verkar i sin helhet hålla på SSK och en annan på Modo, men de övriga två är en aning svåra att tolka tillhörighet. De bär, förutom Modos matchtröjor, en Djurgårdshalsduk samt en keps med SSK:s logga. Vår reporter frågar gänget vad som ligger bakom denna mix av lag, om det möjligtvis var en form av vadslagning som pågick? Hela gänget var tydliga med att så var inte fallet.

– Detta är ett rent släktskap! Vi är här (pekar på Djurgårdshalsduken), här är vi i hjärtat!, säger duon i mun på varandra, innan en av dem fortsätter,

–  Barn och svärföräldrar, då får man ställa upp helt enkelt, Och nu är vi en annan serie (Djurgården i SHL),  nu är det detta (pekar på Modotröjan) som gäller.

Här talas det alltså inte om någon form av medgångssupportrar utan istället individer som har en kärlek för både ishockey och familj. Kärlek istället för lagtillhörighet och rivalitet. Vi får det senare förklarat för oss exakt hur släktskapet ser ut, och det är en rätt så rörig ordning. Den intressanta duon håller främst på Djurgården, men en av dem har en svärfar som är från Örnsköldsvik. Därför håller han även på Modo under denna match. Hur SSK kommer in i bilden är på så sätt att hans sambos dotter, och svärfaderns barnbarn, är aktiv spelare i SSK Dam. Därför håller han även på SSK under denna match.

–   Jag vinner hela tiden, det är så jävla bra” skrattar mannen i keps med glimten i ögat.

“Inga kommentarer”

Innan gruppen går vidare för att fortsätta sin kväll frågar en av dem hur vi har lyckats hålla koll på deras olika lagtillhörigheter. Vår reporter visar då bilden som Hockeybladets fotograf tagit från sin position vid isen.

–   Den är ju briljant, säger en av männen skrattandes

– Jag har inga kommentarer, säger en annan och ett ljudligt skratt utbryter från gruppen innan de tackar för sig och fortsätter in i baren.

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer