ANALYS: Modo vann den taktiska matchen

Fin inramning bjöds det på i Södertälje ikväll när man tog emot Modo. 3129 åskådare fick se ett starkare Modo käka sig in i matchen. En taktiskt vunnen match av Modo, trots en stark prestation från hemmalaget SSK.

Det visade sig tillslut bli en jämn drabbning i Scaniarinken denna afton. Hemmalaget SSK har momentum i princip hela första perioden. Sedan sker något och bortalaget äter upp dem bit för bit genom två perioder, nästan. Modo hamnar i en bekväm 3-1 ledning tills SSK hämtar andan på nytt. Fansen till hemmalaget ser till att det blir ändring och efter ett mål i powerplay är Södertälje som pånyttfött. Med en enorm energi sjunger supportrarna in kvitteringen. Trots det så åker Modo hem som vinnare, både i den taktiska matchen och i resultatväg.

Den taktiska matchen

Det märks tydligt i de två senare perioderna att det har skett en förändring hos gästerna. Man kommer ut som ett nytt lag och fullkomligt tar över hela matchen. Man möter både upp Södertäljes fysiska spel och man blir betydligt lugnare med pucken. Med elva fler skott på mål visade man att det här var en match man bara skulle vinna. Trots det gör SSK ett mål på sitt enda skott i andra perioden, Modo gör ett på tolv skott. Inför sista perioden fortsätter bortalaget att mala ned Södertälje. Man gör två klassmål och får en klar ledning, tills SSK bestämmer sig för att ta över momentumet i matchen. Ett snabbt mål efter en timeout för hemmalaget gör att fansen börjar tro igen. Man sjunger tillsammans in en kvittering i slutminuterna. En svängig match rent spelmässigt men bortalaget visade tillslut att det finns högre kvalitet i laget och kniper därmed segern efter sudden.

För Modo väntar Pantern hemma på fredag och för SSK väntar ytterligare en hemmamatch då man tar emot Vita Hästen.