Klubben i kris: ”Det kommer bli extremt allvarligt framöver”

Det råder stor kris i idrottssverige just nu. Förutom att Coronavirusets spridning stoppar sportevenemang. Idag kunde Mora gå ut med att krisen dessutom slagit extra hårt mot föreningen.
– Det kommer bli extremt allvarligt framöver, säger Peter Hermodsson.

Mora kunde idag gå ut i ett klipp på sin hemsida och förklara att det ekonomiska läget i klubben är mycket allvarligt. Nu arbetar staben på att ta fram en krisplan som ska rädda klubben inför kommande säsong. Nu vädjar klubben till fansen, samarbetspartners och medlemmar för att få ekonomin att gå runt.

Överlevnadsfonden

Klubbdirektör Peter Hermodsson förklarar att det ekonomiska läget i klubben är mycket kritiskt på grund av Coronavirusets framfart. Något som också bekräftas av klubbens revisor Anders Hvittfeldt.

– Det är klart att vi ser att det kommer bli extremt allvarligt framöver, säger Peter Hermodsson på klubbens hemsida.

På klubbens hemsida finns nu en insamling döpt till ”överlevnadsfonden”. Där uppmanas privatpersoner som har möjlighet att donera en valfri summa till klubben. Det står även klart att ett åtgärdsprogram har tagits fram där syftet blir att sänka kostnaderna och höja intäkterna.

Varsel och permitteringar 

Moras åtgärdsprogram inkluderar två steg för att få tillbaka klubben på banan efter den ekonomiska krisen till följd av Coronavirusets spridning. Det ena blir att minska kostnader. Där innefattar det att korttidspermittera personal och spelare. Dessutom kommer klubben även att  låna på skattekontot, varsla personal i den mån det är möjligt samt gå igenom alla avtal med samarbetspartners. Dessutom kommer inga nyanställningar av spelare och tränare göras på grund av framtidens ovisshet. Klubben är även i diskussion med facket där frågan kring permitteringar och varsel av personal diskuteras.

När det kommer till intäkter behöver Mora allt stöd de kan få och här där med startat ”överlevnadsfonden” där pengar går att donera. Diskussioner kommer även ske med samarbetspartners om klubbens överlevnad. Slutligen kommer även säsongskortet släppas tidigare än vad det var tänkt. Vanligtvis brukar möjligheten att köpa kort starta i början på maj men nu väljer föreningen att gå ut med det preliminära datumet den 15 april som mål att släppa sina säsongskort.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN