Sylvegård, Skånederby
Foto: Bildbyrån
Malmöforwarden har ofta uttryckt att han vill ge Daniel Zaar en ordentlig kyss, idag kom även ett annat namn på tal.

Emil Sylvegård gjorde sin poängbästa säsong förra året, och ser ut att gå mot ännu en stark säsong. Hockeybladet har tagit ett snack med retstickan från Malmö inför ett stekhett Skånederby.

Dagen innan 

Dagen innan match försöker Sylvegård att förbereda sig precis som vanligt, fast det är svårt. Med ett Skånederby runt hörnet bildas en massa känslor. En sak är säker, det är inte svårt för forwarden att tagga till. 

– Såklart att det är en speciell match och det är inte svårt att tagga till, säger Sylvegård till Hockeybladet.

Kritisk till sitt fysiska spel

Hockeybladet gjorde en artikel med Sylvegård under landslagsuppehållet där han kritiserade sitt fysiska spel. Han tycker däremot att det har blivit bättre efter Landslagsuppehållet. Men Malmöfostrade Sylvegård påpekar också att det inte bara handlar om att tackla, utan också om att vara stark på puck och allmänt jobbig att möta. Men han är säker på en sak, det är att om man inte har sett förbättring i hans fysiska spel hittills, så ska man se det under ett stekhett skånederby mot Rögle. 

– Det har kommit upp men det kan komma upp ytterligare ett snäpp, tanken är att det sker imorgon, berättar en skrattande Sylvegård. 

Buropen

Burop och andra rop som är negativt riktade mot Sylvegård funkar bara som energi. För forwarden är det hans spelstil, att vara omtyckt av sina lagkamrater men vara ogillad bland motståndare. 

– Att folk buar och ogillar en ger en själv lite extra energi, säger Sylvegård till Hockeybladet. 

Under matchen

Malmöforwarden tror att matchen kommer till att se ut som de flesta Skånederbyn. Det är högt tempo och känslor som står i centrum. Men han framhäver också hur viktigt det är med att följa sin ”gameplan” och inte ge bort några chanser. Malmö kommer in i matchen som ett “upp och ner lag” och Rögle kommer från en svag form de senaste fem matcherna. Därför tror han matchen blir extra viktig. 

– Vi vill komma tillbaka på vinnarspåret. Det gäller att hålla sig till “gameplan” och inte bjuda på något, säger Sylvegård bestämt. 

Köra över

Restickan Sylvegård från Malmö älskar att köra över folk med sin fart och tyngd. Något han definitivt inte sparar på i en match som mot Rögle. Det ska också gärna vara en skicklig spelare han mosar. 

– En bra spelare som gör skillnad för dem som man helst skulle vilja köra över, hårt men schysst, säger Sylvegård glatt.

Sylvegård tycker också att hans kompis Daniel Zaar och den spelskickliga backen Kodie Curran borde akta sig extra mycket. 

– Zaar känner jag ju så han skulle jag nog helst vilja tackla. Att få trycka till honom lite extra. Men en bra tackling på Curran, hade inte varit fel heller, säger en glad Sylvegård till Hockeybladet. 

 

Matchen kan ses på cmore >>>

Annonser

Kommentarer

Kommentarer