Malmös stora publikfavorit om nya kontraktet

Malmös stora publikfavorit, Emil Sylvegård skrev under gårdagen på för ytterligare tre år till med moderklubben Malmö.
– På något sätt så är det ändå Malmö nummer ett, säger Sylvegård till Hockeybladet.

Malmös stora publikfavorit och landslagsforward Emil Sylvegård förlängde sitt kontrakt med skåneklubben Malmö under onsdagen. Han berättar om sin och hans tankar kring lagets inledning av säsongen, om det var en självklarhet att förlänga med Malmö eller om där fanns andra klubbar som visat intresse, och om hur han ser på landslags möjligheten. 

Malmö har inte nått den standard som Malmö brukar göra inledningsvis. Utan man har fått en svag start med endast 22 inspelade poäng på 16 matcher och ligger på en nionde plats. Något Sylvegård inte är helt nöjd med. 

– Det är klart att själva laget och personligen också tycker jag att vi inte fått den starten vi ville ha. Klart att man vill ha mer poäng inspelade. Tycker att laget och jag själv då också har varit lite ojämna insatser som gjort att vi ligger där vi ligger, säger Sylvegård till Hockeybladet.

Förlängning  – en självklarhet

För Malmös stora publikfavorit var det en självklarhet att förlänga med Malmö. Sylvegård känner många i föreningen väl, både folk som jobbar kansliet och många andra runt verksamheten. Han känner sig väldigt hemma i Malmö och det är en stor faktor till att han väljer att stanna ytterligare tre år i moderklubben. 

– Först och främst så är det min moderklubb, jag kommer från stan och känner mycket. Allt från alla dem som jobbar på kansliet och allting sådant. Jag tycker det har ganska stor betydelse, säger Sylvegård.

Karaktärsspelaren, Emil Sylvegård, ser det faktum att han är högt upp i hierarkin som den största bidragande faktorn till att han väljer att stanna kvar i Malmö. Att han får mycket istid, ett “A” på bröstet och en stor roll i omklädningsrummet trivs han med. Men en faktor som han framhäver är att han har utvecklats mycket och ser inte att där är en bättre plats att göra det än i Malmö. 

– Sen tycker jag också att jag fick en bra utveckling förra året. Där när jag kom hem igen och fick en bra roll i laget direkt, fick spela mycket, vara en viktig spelare, i laget också – fick ju en ledande roll. Så det är väl största anledningen till varför jag förlänger, säger han.

Andra klubbars intresse

Sylvegård kommer däremot med ett lite mer dyster besked, för hans egen del. Det är ännu ingen som försökt kontakta honom för en eventuell flytt till ett annat lag. Sylvegård har sedan tidigare ett år på kontraktet och menar på att det antagligen är därför ingen hör av sig än. 

– Nej, inte i detta fallet faktiskt. På något sätt så har jag både varit i Luleå och Linköping och Oskarshamn, och vet hur det fungerar i andra klubbar i hockeysverige och jag är jäkligt imponerad av hur vi i Malmö arbetar och liknande.

Publikfavoriten säger sig varit relativt inställd till att det skulle varit Malmö framför alla. Då Malmö står honom närmast och är hans första val. 

– På något sätt så är det ändå Malmö nummer ett.  

Tror på att vinna

Linus Cronholm var först ut och sade till kvällsposten att han tror att Malmö har en god chans att vinna, trots alla som inte tror på maskinlaget Malmö. Nu hoppar även Emil Sylvegård på den trenden. Malmö har tagit steg för steg varje år, slagit ut guldfavoriter i kvartsfinalen och åkt ut i kvartsfinalen, och allt däremellan.   

– Ja men så är det, dem har tagit steg för steg på några år här nu. Och det är väl dags att verkligen ta den kampen på riktigt. Nu och gå till finalen, jag hoppas vi kan göra det, berättar Sylvegård för Hockeybladet.

Det är många som tvivlar starkt om att Malmö skulle vinna sm-guld, men oavsett så låter inte Emil Sylvegård låta sin dröm bli berörd, den står fast. Han vill vinna – med Malmö. 

– Det klart att det alltid är en dröm att vinna med Malmö Redhawks. Det hoppas jag att vi kan få göra en dag, fortsätter Sylvegård.

För lite “grisande”? 

När man är ute på sociala medier kan man inte låta bli att lägga märke till de missnöjda Malmö-supportrar. De förväntade sig att se mer av deras favorit, Emil Sylvegård. De förväntade sig lite mer smällande, lite mer tacklingar, lite mer Emil Sylvegård. Kritiken är något han själv instämmer med. 

– Jo men det kan jag hålla med om. Och det är kanske en anledning till att jag har varit besviken på min själv i år. 

Han är en av de profiler många “hockeyexperter” efterlängtar, någon som rör runt i grytan. En hockeyspelare som inte är som alla andra utan “grisar” lite mer. Det håller han med om. 

– På något sätt så står jag för någonting. Som kanske inte så många andra gör. Det är det som gör mig till en speciell hockeyspelare. Det är lite därför jag har varit missnöjd med min inledning också.

Landslagschansen

Sylvegård blev ersättare istället för Röglespelaren Dennis Everberg. Då Everberg fortfarande är skadad i hjärnskakning efter en tjuvsmäll i en bortamatch mot Djurgården av deras lagkapten. 

– Jo, amen det känns bra. Det är klart att jag blev lite chockad och förvånad över att jag kom med. I med att jag personligen tycker att det har varit sisådär i inledningen, säger han självkritiskt.

Trots att inledningen inte varit den bästa för forwarden ser han mycket positivt med att få chansen igen, bland annat genom att vidarebefordra kunskap till andra spelare i laget och vidare i karriären. 

– Men det är jätteroligt att få chansen igen. Förhoppningsvis kan lära mig få mer erfarenhet av andra som är här. Så att erfarenhet och självförtroende som jag förhoppningsvis kan ta med mig vidare i karriären.

Älskar att retas

Han är spelaren som älskar att störa sig, spelaren som älskar att vara hatad. Han blir bara på bättre humör av buropen. Och för att störa målvakten i motståndarlaget åker Malmöforwarden fram mot motståndarens målvakt och börjar med sitt “trash-talk”. 

– Jag brukar inte säga så mycket faktiskt. Det är mest bara att vara ett litet “störmoment” ibland, avslutar Sylvegård med ett skratt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN