Nya poäng för Emil Sylvegård – ”jobbat extra hårt för det i år”

I eftermiddag blev det två mål och en assist för hemvändaren Emil Sylvegård när Malmö tog emot Mora. Efter matchen var den assisterande lagkaptenen nöjd.
– Det är ett kvitto på att man gör ett bra jobb, säger han till Hockeybladet.

Inför säsongen vände Emil Sylvegård hem till Malmö efter sju säsonger i bland annat Luleå och Linköping. Den 25-årige forwarden, som blivit en publikfavorit i Malmö, är mest känd för sitt fysiska och uppoffrande spel. Denna säsongen har det dock blivit 16 poäng i SHL på 32 matcher för Sylvegård, som bokfördes för 15 poäng på hela den förra säsongen.

– Det är klart det är skönt. Man vill ju inte ha så många matcher mellan poängen, man vill ha en bra genomsnitt eller vad man ska säga så att man håller sig ganska varm hela tiden. Det viktigaste är att man jobbar hårt och åker mycket skridskor, och gör det andra jag är bra på så brukar poängen trilla in så småningom, säger Emil Sylvegård till Hockeybladet.

I dagens match blev det två mål och en assist för Sylvegård som menar att det är en bonus att få göra poäng.

– Det är roligt. Det är en bonus liksom när man får göra poäng och mål och sånt. Det är ett kvitto på att man gör ett bra jobb, men samtidigt så är vinna matcher det viktigaste.

”Jobbat hårt så skönt att det kom också”

Emil Sylvegård har tillsammans med tränarstaben jobbat för att få poängutdelningen att lossna.

– Jag hoppas att jag både kan göra poäng och mycket annat. Det har väl varit ganska lite poäng de senaste åren eller så, men jag har alltid känt att jag haft det i mig och jobbat extra hårt för det i år med hjälp av Peter (Andersson), Jesper (Mattsson),”Fille” (Martin Filander) och lite andra så har jag fått självförtroende och jobbat hårt så skönt att det kom också.

I torsdagens match fick Sylvegård bära ett ”C” på bröstet när Malmö gästade Djurgården på Hovet. Detta betyder mycket för forwarden.

– Det är en jäkligt stor ära att få lagkapten för sin moderklubb när man väl kommer hem första säsongen, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN