Malmös stjärnmålvakt: ”Många hade hållit nollan idag”

Förra säsongen blev han utsedd till SHL:s bästa målvakt och höll nollan nio gånger. Den här säsongen höll han nollan i premiären. Hockeybladet.nu träffade Malmös stjärnmålvakt Oscar Alsenfelt efter Malmös 5-0 seger.

Malmö imponerade stort när SHL inleddes under lördagseftermiddagen. Malmös målvakt Oscar Alsenfelt fick alltså hålla nollan i premiären. Något som han kallade för en relativt enkel uppgift när Hockeybladet träffade honom efter matchen.

Ni vinner SHL-premiären med 5-0 mot Rögle och får bästa möjliga start på säsongen. Vad säger du om matchen?
–Det känns såklart jättebra och jag tycker det för en jättebra match från våran sida. Det var lite hafsigt de första tio minuterna men då tycker jag inte något av lagen var särskilt bra. Sen efter det tycker jag vi tog över och var rätt så överlägsna. Vi vinner jätterättvist.

”Många hade hållit nollan”

Detta var väl inte direkt din svåraste match i karriären och du får bara 16 skott mot dig. Hur var det att stå där ute idag?
–Jo, det var såklart skönt att få hålla tätt men många målvakter hade hållit nollan idag. Men samtidigt är det så att även om vi är bättre så står det bara 1-0 länge. Och då gäller det alltid att hålla fullt fokus för en liten puck kan alltid slinka in. Så det var en rätt krävande match som målvakt idag när det gäller att hålla fokus.

När vi är så mycket bättre så gäller det för mig som målvakt att inte göra något litet misstag. Det gäller att hålla fokus även om man inte har så mycket att göra. Så det var det som var min främsta uppgift idag. Sen när vi får in det andra och tredje målet så var det rätt lätt.

Är det extra psykologiskt viktigt att hålla nollan i en premiär?
–Nej det spelar faktiskt ingen roll så länge man gör en prestation man är nöjd med.

Om vi nu kollar framåt på säsongen.Hur bra är Malmö Redhawks i år?
–Jag skulle säga att vi är bättre än vad vi var förra året. Så då gäller det bara att få ihop alla pusselbitar så att vi kan prestera när det verkligen gäller.

Vad har ni satt för målsättning för den här säsongen?
–Det är att vara bättra än förra året och att nå slutspel utan att behöva spela åttondelsfinal.

Läs mer om matchen HÄR

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN