Målfarlige backen förlänger med Redhawks

En av SHL:s mest målfarlige från blålinjen, Jens Olsson, förlänger sitt kontrakt med Malmö Redhawks. Den 33 år gamla Malmösonen är klar fram till 2020.
– Han är en duktig SHL-back och en av våra egna, säger Redhawks sportchef Patrick Sylvegård till klubbens hemsida.

Snart hart det gått 40 omgångar av SHL 2017/2018, Malmö Redhawks har spelat 37 matcher där Jens Olsson spelat samtliga. Den 33-årige veteranen har med andra ord varit en riktig kugge i huvudtränare Peter Anderssons lagbygge. Lagom till slutspurten av grundserien har alltså båda parterna kommit överrens då Jens Olsson nyligen kritade på ett tvåårskontrakt med Malmö.

– Vi är självklart glada att kunna förlänga med Jens. Han är en duktig SHL-back och en av våra egna som varit med på resan från HockeyAllsvenskan. Han är skicklig såväl offensivt som defensivt och kan logga många minuter för oss. Han är dessutom väldigt vältränad och bör kunna ha en väldigt lång karriär säger, säger Patrick Sylvegård.

Jens Olsson är också en av SHL:s mest fruktade från blålinjen. Den assisterande lagkaptenen för Redhawks har hittills mäktat med sju mål och åtta assist. Bland alla backarna i SHL är det bara Skellefteås Jonathan Pudas som har gjort ett mål mer än Jens Olsson.

”Älskar att spela i det här laget”

För 17 år sedan gjorde Malmösonen Jens Olsson debut för Malmö Redhawks J18.

– Jag är givetvis jätteglad att vi har nått fram till en lösning här. Det finns nog ingen som är gladare än jag. Jag älskar att spela i det här laget och representera Malmö Redhawks och få fortsätta vara med på den här resan som vi har startat sedan jag kom tillbaka till Malmö för sex år sedan, säger Jens Olsson till Malmö Redhawks tv.

Vidare förklarar han att laget kommit långt på vägen med de tidigare målsättningarna, men att det nu finns andra saker i siktet.

– Jag känner att jag vill fortsätta vara med på resan om nya mål och målsättningar. Förhoppningsvis vinna ett SM-guld här inom en snar framtid.

Malmö Redhawks ligger på en sjunde plats i tabellen och spelar borta mot Örebro på torsdag.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN