KLART: Malmö värvar forward från KHL

Häromdagen bröts kontraktet med Emil Molin. Idag meddelar Malmö att man värvar en forward från KHL-laget Jokerit.

Malmö värvar forward från KHL efter den tröga starten och svårt att få till målskyttet. Det är Västeråsbekantingen Matias Myttynen som återförenas med sig nyhgamle tränare från den tiden. Något som Expressen var först med att avslöja.

– Matias är en spelare som vi har haft ögonen på under en längre tid. Framför allt har Filander bra koll på honom och är säker på att han kommer att passa bra in i vårt lag. Matias är storvuxen med ett bra spelsinne och ett starkt driv i sin åkning, och kan gå både som center och ytter. När Emil Molin lämnat oss passar det perfekt för oss att plocka in honom och han är väldigt sugen på att komma hit, säger Patrik Sylvegård sportchef i Malmö i ett pressmeddelande.

Korttidskontrakt

Myttynen hade endast ett korttidskontrakt med KHL-laget Jokerit och spelade endast sex matcher med klubben. Nu fortsätter resan till Skåne och Malmö.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Redhawks och spela för klubben. Förhoppningsvis kan jag hjälpa laget att bli ännu starkare. Att jag känner och har en bra relation med Martin Filander sedan tidigare underlättar naturligtvis och det gav mig en klar bild av klubben. Men det är också många andra som pratat varmt om organisationen och laget. Efter tre raka slutspel hoppas jag att vi kan gå dit igen och ha en framgångsrik säsong, säger Myttynen.

Matias Myttynen är 29 år och har skrivit kontrakt med Malmö säsongen ut.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN