Det händer mycket på kontraktsförlängnings- och värvningssidan i svensk hockey just nu. Idag kunde det bekräftas att en spelare förlänger kontraktet samt två stycken skriver sina första A-lagskontrakt tillsammans med Malmö. 

Idag kunde det presenteras att tre spelare skriver nya kontrakt med Malmö. Det handlar bland annat om ytterforwarden Carl Persson samt den unga duon som tidigare spelat i Malmös Superelitlag.

Malmö skriver nya kontrakt med tre spelare

Tre spelarnyheter kunde tidigare idag presenteras på Malmös hemsida. Det handlar om ytterforwarden Carl Persson som fortsätter i klubben ytterligare en säsong samt den unga duon i Eric Engstrand samt Oskar Magnusson som skriver A-lagskontrakt.

Carl Persson har tidigare representerat klubbar som Karlskoga, Karlskrona, Tingsryd och HV71. Inför säsongen 2018/19 kom Persson till Malmö där han blivit kvar i tre säsonger. Nu står det alltså klart att han förlänger kontraktet med klubben till våren 2021.

– Jag har trivts fantastiskt bra under de två säsonger som jag varit här och det känns jättekul att fortsätta även nästa säsong. Jag ser med spänning fram emot den kommande säsongen och det känns extra intressant med nya tränare, som jag fått ett väldigt bra intryck av. Dessutom längtar jag efter att få komma ut på isen igen, där jag känner att jag har mer att bevisa, säger Carl Persson på klubbens hemsida. 

Ung duo till A-laget

Efter att ha testat på att spela i Malmös A-lag under flertalet tillfällen stod det idag klart att den unga duon skriver kontrakt med A-laget. 19-årige Eric Engstrand samt 18-årige Oskar Magnusson kunde idag bekräftas uppgraderas från Superelit till SHL och båda spelarnas kontrakt gäller till våren 2021.

– Under mitt första år i Malmö har jag trivts jättebra, både i klubben och i staden. Jag har känt ett stort förtroende från dag ett och att få debutera i SHL kändes fantastiskt. Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta resan i klubben, kommenterar Eric Engstrand A-lagskontraktet.

– Det känns väldigt roligt att få bli en del av A-lagstruppen och det är dröm som går i uppfyllelse, att få göra det i klubben jag följt sedan jag var liten gör det naturligtvis extra speciellt, säger Oskar Magnusson på klubbens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer