DERBYDAGS: Stekhett skånederby ikväll

0
360
DERBYDAGS: Stekhett skånederby ikväll
Bildbyrån
Ikväll är det dags för ett stekhett skånederby i Malmö Arena där Redhawks tar emot Ängelholmslaget Rögle. Här är förutsättningarna inför kvällens drabbning.

Redan i andra omgången är det dags för ett stekhett skånederby mellan Malmö Redhawks och Rögle. Hemmalaget Malmö kommer från en premiärförlust borta mot Leksand, medan Rögle fick en smakstart när de slog HV71 i premiären med 4-0.

Förutsättingar

Förra säsongen vann Malmö hela tre av fyra skånederbyn och fick titeln bäst i Skåne. Det är starka känslor både på planen och på läktarna, att vinna ett derby är viktigt. Det får vi bekräftat av supportrarna Hockeybladet pratat med. Mer om det längre ner i artikeln.

Derbyna mellan Malmö och Rögle tenderar att bli riktigt hårda. De är matcher med hög fart, många mål, tuffa tacklingar och fansen som ger allt de har. 

Skadeläge

Bortalaget Rögle saknar sedan en tid tillbaka Leon Bristedt. I premiären fick Ted Brithén ett skott på käken, som gör att han missar matchen. Dessutom saknas lagets kapten, Craig Schira, som inte anslutit till truppen för säsongen än.

I Malmö ser skadeläget bättre ut och trion Henrik Hetta, Emil Molin och Linus Cronholm är aktuella för spel. Lite dystrare är det för Johan Olofsson som riskerar att missa derbyt, något hände med honom under premiären mot Leksand. Det blir det medicinala teamet som beslutar om Olofssons vara eller inte vara i matchen. 

Supporterföreningarnas förväntningar

Hockeybladet tog ett snack med de båda supporterlubbarna inför ett stekhett skånederby. Glenn Petersson, ordförande i Angel Island Army, AIA, Rögles supporterförening, samt Linus Andersson från Malmös supporterklubb Redhawks Support, RS96.

För Glenn Petersson är kvällens derby det viktigaste på länge, då Rögle har chansen att visa att de är ett vinnande lag. Han hoppas också att Rögle kan fortsätta hålla samma höga nivå som de gjorde mot HV71 i premiären. Han han tror också att det är en viktig match för Malmö, eftersom de förlorade sin primärmatch borta mot Leksand.

Petersson menar att det är en stor fördel för Rögle har är att man har fler hemmafostrade spelare än Malmö har. Det gör att Rögle kommer spela med mer hjärta kvällens motståndare. 

Självklart är det ett stort tapp men man kan inte stirra sig blind för det, nu är det ett ypperligt läge för de andra att visa att man täcker upp för den som saknas, precis som man ska göra i ett lag på denna nivån, säger Glenn Petersson till Hockeybladet.

Trots förlusten i premiären är det positiva tongångar från RS96:s Linus Andersson inför kvällens drabbning. Han menar att det är en fördel för Malmö att man har många vinster under bältet. Inte bara det utan man har även en ryggrad av spelare som är krigare och kämpar

– Tufft, men vinst. Säger han till Hockeybladet

– Det har kommit ut uppgifter om att Henrik Hetta, Emil Molin och Linus Cronholm är aktuella för spel i Skånederbyt, vad är din reaktion? Frågar Hockeybladet. 

– Det är mycket bra då konkurrensen inom laget blir större och därmed pressar man även ut det bästa ur spelarna då de är tvungna att prestera på topp varje träning för att bli uttagen till match. Förklarar Linus. 

Hur slutar matchen?
– 2-4 i Rögles favör, säger Petersson.

– 4-2 till Malmö, säger Andersson självsäkert.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

åtta − sju =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.