Första matchen för damlaget i Malmö Arena – ”ett lyft för damhockeyn”

Under gårdagskvällen spelade Malmös damlag match sin första match någonsin i Malmö Arena när Trollhättan stod för motståndet. Efter matchen berättade Malmös huvudtränare, Jonathan Salman, att spelarna blev chockade av publikens stöd.
– Det var väldigt många av spelarna som blev väldigt chockade, framförallt när det började komma lite hejaramsor, sa han till Hockeybladet efter matchen.

Under lördagskvällen spelade Malmö Redhawks damlag sin första match i Malmö Arena någonsin när Trollhättan stod för motståndet. Malmö dominerade matchen från början till slut och vann skottstatistiken övertygande med 43-16. Men trots den stora differensen i skottstatistiken skiljde det endast tre mål när slutsignalen ljöd. Detta mycket tack vare en storspelande Malin Karlsson i Trollhättans målbur.

– Det var nog väldigt nervöst från oss, i alla fall första perioden tycker jag. Det är ju inte jättemånga som har spelat i en sådan här fin arena och jag tror många hade väldigt många nära och kära på läktaren också så det blev rätt mycket nerver, man ville nog för mycket så då blev det att det låste sig, framförallt i första perioden i alla fall, sa Malmös huvudtränare Jonathan Salman till Hockeybladet efter matchen.

Satsade inför säsongen

Det var för tre säsonger sedan som Malmö startade damlag men inför denna säsongen meddelade klubben att man skulle satsa hårdare och i samband med detta värvade man in sju spelare från Danmark. I ett pressmeddelande från Malmö inför säsongen berättade Tomas Kollar, som är sportchef för damsektionen, att man strävade efter att nå högstaligan SDHL.

– Någonstans finns det en strävan att nå SDHL, men vi ska inte stressa. Vi ska göra rätt saker på vägen och sedan får vi se vart det landar, sa Kollar i pressmeddelandet.

”Många av spelarna som blev väldigt chockade”

Att få spela i Malmö Arena menar Jonathan Salman betyder mycket för laget.

– Det är ju riktigt häftigt. Det har ju aldrig hänt innan och man märker ju att det snackas mer och mer om damlaget i positiv bemärkelse i klubben än vad det tidigare gjort, klart att det är viktigt, det är ett lyft för alla spelarna helt klart. Att de känner sig speciella, eller mer speciella, säger Salman.

Totalt var det 620 åskådare på plats på läktaren och Jonathan Salman berättade att spelarna blev chockade av publikens stöd.

– Det var väldigt många av spelarna som blev väldigt chockade, framförallt när det började komma lite hejaramsor, började titta upp och lite sånt där. Det är klart, det är jätteskoj för spelarna. Det är ett lyft för damhockeyn i denna regionen, jag tror aldrig det har varit så mycket publik på en damhockeymatch i Skåne innan i alla fall, avslutade Salman.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN