Fula ord och slagsmål – två Leksandsspelare avstängda

Två Leksandsspelare har blivit avstängda under försäsongen. Den ena, Marek Hrivik för osportsligt uppträdande, den andre, Otto Paajanen för slagsmål. 

Två leksandsspelare, Marek Hrivik och Otto Paajanen, är avstängda under försäsongen. Båda har fått sina domar från Disciplinnämnden efter matcherna mot Färjestad och Frölunda i Strömstad.

Marek Hrivik

Den 28-årige slovaken stängs av i en vecka och missar därmed Leksands träningsmatch mot Oskarshamn på torsdag.

Hrivik har enligt samtliga fyra domare i matchen skrikit ”Fucking pussy” till Frölundas Mats Rosseli Olsen efter ett slagsmål på isen.

”Det är utrett att Marek Hrivik kallat en motståndare för ”Fucking Pussy”. Att använda sig av sexistiskt kränkande uttrycksformer är inte accepterat inom svensk ishockey och det åligger spelare att vara medveten om gällande regelverk. Marek Hrivik har genom sitt sätt att uttrycka sig gjort sig skyldig till en bestraffningsbar unsportsmanlike conduct. Förseelsen bör leda till en kortare avstängning”, skriver Disciplinnämnden i sitt uttalande.

”Jag har förstått kanske det jag sa under den senaste matchen mot Frölunda inte är okej att säga. Däremot kan jag säga att jag under min tioåriga proffskarriär sånt språk, även i den här ligan. Liknande saker har sagt till mig, men jag har inte klagat över det då det är en sport med full konktakt och starka känslor. Därför visste jag inte att det inte var okey att säga så på isen förrän igår. Jag skulle aldrig skrika så till domarna därför att jag respekterar dem. Men jag tycker att de har kunna varnat mig, det är ändå en försäsongsmatch i mitten av augusti”, skriver Hrivik till sitt försvar.

Otto Paajanen

Finske nyförvärvet Otto Paajanen stängs av fram till och med 3 september för slagsmål i matchen mot Färjestad i Strömstad i helgen. Han missar matcherna mot Oskarshamn och första matchen i Skoda Thophy mot Malmö. Paajanen är tillbaka till matchen mot Västerås i samma turnering.

”Det är utrett att Otto Paajanen har utdelat slag, utan handske, mot en motspelares huvud. Slagsmål är inte accepterat inom svensk ishockey och det åligger spelare att vara medveten om gällande regelverk. Förseelsen är bestraffningsbar och bör leda till en kortare avstängning. Vid straffmätningen har nämnden beaktat följande faktor: Slag mot huvud utan handske”, skriver Disciplinnämnden.

Här följer du försäsongen 2020 för SHL-lagen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN