EKONOMI: Även Leksands spelare sänker lönerna

0
868
EKONOMI: Även Leksands spelare sänker lönerna
Foto: Henric Wauge
Tidigare i veckan rapporterade vi om att Djurgårdens spelare sänker sina löner. Nu hakar Leksands spelare på och sänker lönerna det också.

Leksands spelare har även de beslutat att sänka sina löner i pandemins spår. Det skriver klubben i ett pressmeddelande under fredagen. Sänkningen av lönerna gäller den fasta delen av lönen och fram till och med årsskiftet.

– Vi arbetar hela tiden noggrant med vår ekonomi, inte minst i dessa tider. Här och nu mår Leksands IF helt okej ekonomiskt, men givetvis finns en stor oro för framtiden om den här situationen håller i sig över tid. Vi jobbar hela tiden med olika scenarier och prognoser för att ta oss ur coronapandemin. Allt vi gör på daglig basis påverkar oss, och att vi nu får hjälp av spelartruppen med att lätta de löpande kostnaderna påverkar vår likviditet både på kort och på lång sikt. Vi är väldigt ödmjuka och tacksamma för spelarnas samarbete i det här, säger Andreas Hedbom vd i Leksand i pressmeddelandet.

Fått information

Spelarna har hela tiden fått löpande information om det ekonomiska läget och nu hjälper spelarna klubben att spara miljonbelopp.

– Vi i spelartruppen förstår att det är tuffa tider, och vi vill hjälpa föreningen med det vi kan. Hela situationen som råder är såklart tråkig, men det gäller att hitta de positiva delarna i det hela. Vi pratar öppet i laget om vad alla tycker och tänker, vilket gör att vi också kommer ihop mer som grupp. Vi gör någonting tillsammans för föreningen och för supportrarna, och sådana saker bygger gruppen på ett bra sätt när vi hittar positiva saker och ställer upp tillsammans, säger Patrik Zackrisson lagkapten i Leksand.

I måndags gick Djurgårdens spelare med på att sänka lönerna även de.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − sex =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.