EKONOMI: Djurgårdens spelare minskar sin lön

0
1056
EKONOMI: Djurgårdens spelare minskar sin lön
Foto: Henric Wauge
I pandemins spår kommer Djurgårdens spelare att minska sin lön, totalt är det miljonbelopp som avstås, skriver Djurgården på sin hemsida.
– De har ett stort Djurgårdshjärta, Joakim Eriksson tillförordnad vd i Djugården.

Djurgårdens spelare minskar sin lön  i pandemins spår. Som första klubb i svensk ishockey kommer Djurgårdens spelare att avstå miljonbelopp i sin ersättning från klubben. Det handlar om de rörliga delarna i kontrakten.

– Jag är oerhört stolt över våra spelare. De har ett stort Djurgårdshjärta och har en stor ansvarskänsla utifrån den uppkomna ekonomiska situation som såväl Djurgården och övriga lag i SHL upplever just nu. Vi är alla medvetna om att vi måste navigera igenom en situation som vi aldrig upplevt tidigare. Att vi trots intäktsminskningar på nivåer runt 40-50% ändå måste klara av att överleva företagsekonomiskt och samtidigt bibehålla en sportslig konkurrensförmåga, säger Joakim Eriksson, tillförordnad vd och sportchef i Djurgården till klubbens hemsida.

Kämpar på två fronter

Det är en tuff säsong för svensk ishockey lag klubbarna i SHL och de övriga ligorna kämpar inte bara för den sportsliga framgången. Det gäller också att få ekonomin att gå ihop.

– Det är två mästerskap som genomförs nu. Ett på isen och ett utanför. Det gäller att behärska båda, säger Eriksson.

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + 10 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.