Foto: Luleå HF
Under tisdagen meddelade Luleå att de och Fredrik Glader går skilda vägar efter fem års samarbete. Nu har klubben gjort klart med ersättaren. 

Det blir alltså Mikael Forsberg som tar över mästarklubben från Luleå. Detta meddelar föreningen på sin hemsida. – Det känns fantastiskt bra att vi kunnat hitta en mycket bra lösning som sportchef och tränare för vårt SDHL-lag, säger Luleås VD Stefan Enblom.

Mikael var tidigare assisterande tränare under säsongen 2016-2017 och säger så här om sitt nya uppdrag. – Jag blev både glad och hedrad när jag blev kontaktad och fick frågan om jag var intresserad av att ta över som sportchef och huvudtränare för Luleå Hockey. Det var en otroligt rolig grupp som jag fick vara med och jobba med under min tidigare sejour som assisterande tränare för laget.

Börjar så fort som möjligt

Mikael Forsberg har under det senaste året varit assisterande förbundskapten i Danmarks damlag. Detta under just Fredrik Glader som tog Danmark till A-VM denna säsong. Forsberg kommer att påbörja sitt arbete så fort som möjligt och kommer inte att ändra på någonting övrigt i ledarstaben.

Läs mer om Luleå här >>>
SDHL: Lämnar för konkurrenten >>>

Kommentarer

Kommentarer