SÄSONGENS MÅLVAKT 2019/2020: ”Det är sjukt kul att få nåt sånt”

Hockeybladets läsare har utsett Luleåmålvakten Joel Lassinantti till säsongens målvakt 2019/2020. Vi når en glad vinner per telefon.
– Det är roligt att man går hem hos folket, säger han till Hockeybladet.

Luleåmålvakten Joel Lassinantti är säsongens målvakt 2019/2020 i SHL, i alla fall om man får tro Hockeybladets läsare. Lassinantti fick hela 52 procent av läsarnas röster.

– Det är sjukt kul att få nåt sånt. Det är klart att det är roligt att man går hem hos folket, säger Joel Lassinantti till Hockeybladet.

Motiveringen

När Hockeybladet nominerade Lassinantti till säsongens målvakt löd motiveringen enligt följande:

Lassinantti toppar många dellistor bland säsongens målvakter i SHL. Bland annat har han flest segrar, 27. När Lassinantti vaktade Luleås mål vann laget hela 75 procent av matcherna, det är han överlägset bäst på.

Lägg därtill att Luleås målvakt släppte in minst antal mål, låga 1,59 mål per spelade 60 minuter ramlade in bakom honom. Han hade en räddningsprocent på 92,81 under säsongen.

Haft en bra säsong

Den 27-årige målvakten är riktigt nöjd med sin säsong i grundserien, även om han framhåller kollektivet som en del i hans personliga framgång. Luleå vann tre av fyra matcher med Lassinantti i målet.

– Jag tycker att det har gått bra för mig den här säsongen. Samtidigt är jag inte ensam om det. Vi har gått bra som lag och har haft en tajt och bra defensiv, säger han.

För Hockeybladet berättar han vilka det är skönast att vinna mot och varför.

– Djurgården helt klart. Det blir alltid bra och tajta matcher mot Djurgården. Att vinna på Hovet där de har en fantastisk stämning är kul. Sen har vi alltid ett grymt stöd på Hovet, jag älskar att det kommer många av våra fans dit.

Kontraktet med Luleå har gått ut och han vill inte diskutera om vad som är på väg att hända med den fortsatta karriären. NHL är en dröm som fortfarande hålls vid liv.

– Det har alltid varit en dröm som jag har haft sen jag var liten och den finns kvar. Sen ska man veta att jag inte är ensam om att ha den drömmen och att det ska finnas något lag som vill ha mig där.

Inget guld

Luleå vann SHL:s grundserie i stor stil, trots det och att säsongen ställdes in precis när slutspelet skulle sätta igång vill han inte att Luleå ska tilldelas guldet 2020.

– Nej, det hade känts lite konstigt ändå, man ska ju spela om det i slutspel. Att bli tilldelad guldet, då hade det varit svårt att ta emot det. Det är lika bra att stänga säsongen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN