SÄSONGENS MÅLVAKT: De var SHL:s bästa 2019/2020 – utse den bästa

0
2096
SÄSONGENS MÅLVAKT: De var SHL:s bästa 2019/2020 – utse den bästa
Foto: Bildbyrån
Hockeybladet har gått igenom statistiken i den högsta ligan, nu ska vi utse säsongens målvakt i SHL 2019/2020 med hjälp av er läsare.

Var med och utse säsongens målvakt i SHL 2019/2020. Hockeybladets redaktion har tagit fram tre kandidater till utmärkelsen. Nu är det upp till er läsare att bestämma vem som är den bästa målvakten i SHL:s grundserie för den gångna säsongen.

Joel Lassinantti – Luleå

Lassinantti toppar många dellistor bland säsongens målvakter i SHL. Bland annat har han flest segrar, 27. När Lassinantti vaktade Luleås mål vann laget hela 75 procent av matcherna, det är han överlägset bäst på.

Lägg därtill att Luleås målvakt släppte in minst antal mål, låga 1,59 mål per spelade 60 minuter ramlade in bakom honom. Han hade en räddningsprocent på 92,81 under säsongen.

Gustaf Lindvall – Skellefteå

Lindvall har varit stabil under hela säsongen, men i februari var han helt omutlig. Sju matcher, sju segrar, två hållna nollor, 1,42 insläppta mål per 60 spelade minuter och 95 procent i räddningar.

Under säsongen har Lindvall 24 segrar på 36 matcher, det är näst bäst i ligan. Han har den bästa räddningsprocenten på hela 93,52 under hela säsongen.

Oscar Alsenfelt – Malmö

Malmös målvakt har mycket fina siffror, trots att laget slutade så långt ner som på nionde plats. Alsenfelt var den målvakt i SHL som hade flest räddningar per match, 26,32. Tillsammans med övriga nominerade höll han dessutom nollan flest gånger i ligan, i hela sex matcher var han omutlig.

Vem av dessa tre målvakter anser du är bäst över hela grundserien?

Sorry, there are no polls available at the moment.

Omröstningen avslutas måndag 23 mars klockan 15.00.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

14 − åtta =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.