Nu tvingas Luleå flytta matcher – konstaterad smitta i klubben
Foto: Henric Wauge
Nu misstänks ett brett utbrott av coronavirus i Luleå, det gör att fyra klubbar nu tvingas flytta matcher. Först ut är dubbelmötet med Rögle som skulle spelats ikväll och på lördag.
– Luleå har bekräftade Covid-fall inom laget och misstanke om ytterligare fall, därmed skjuts deras två återstående matcher innan uppehållet fram, säger Johan Hemlin.

Luleå är den femte klubben i SHL som drabbats av coronaviruset och har bekräftade falll av covid-19 i truppen. Dessutom är det flera misstänkta fall i klubben. Därför ställs minst två matcher in för Luleå.

– Det är den samlade medicinska bedömningen av Luleå och Rögles medicinska team som står till grund för beslutet. Luleå har bekräftade Covid-fall inom laget och misstanke om ytterligare fall, därmed skjuts deras två återstående matcher innan uppehållet fram, säger Johan Hemlin, sportchef och vice vd i SHL till ligans hemsida.

Fem drabbade klubbar

Hittills har Djurgården, Leksand, Linköping, Luleå och Skellefteå haft bekräftade fall. Samtliga lag utom Skellefteå har tvingats skjuta upp matcher.

Hockeybladets Tomas Hedlund vill pausa ligan.

Kommentarer

Kommentarer