HEDLUND: Pausa SHL och gör det nu!

Pausa SHL och gör det nu! Innan coronaviruset sprider sig så pass mycket att man tvingas ställa in hela säsongen. Det skriver Hockeybladets Tomas Hedlund i en krönika.

Två lag har hittills drabbats och tre matcher har skjutits på framtiden. Det kommer att bli fler matcher som skjuts upp. Det finns flera skäl till att sätta SHL på paus, gör det i två, tre veckor eller en månad. Men pausa innan det är för sent! Medan de som beslutar om detta bestämmer sig kan du spela på SHL hos Bethard, för de bästa oddsen.

Viktigt att vara förebilder

På samma sätt som idrottsrörelsen skriker om att de vill visa att de kan ta ansvar genom att ta in publik på matcherna, ska de också ta ansvaret att stoppa upp nu. Det är att ta ansvar för alla, vilka är smittade? Hur många har smittats vidare av spelare, de är inte i en bubbla. Det är helt klart eftersom spelare blir smittade.

Det är den enskilt viktigaste anledningen till att SHL:s ledning behöver ta det oundvikliga beslutet. Det kommer att komma, var så säkra.

Totalt oviktigt egentligen

Att det sedan finns en rad andra anledningar till att sätta SHL på paus just nu är mest av akademiska och sportsliga anledningar.

Det kommer att bli en haltande tabell och de lag som nu tvingas vila kommer att någonstans under säsongen tvingas lägga in ett ännu tätare spelschema. Därför är det inte sportsligt rättvist att vissa lag ska få ett supertajt spelschema, medan andra hinner återhämta sig. Men som sagt det argumentet är inte ens nära det som handlar om ansvar och att kanske till och med rädda liv.

Det finns tid

Att pausa säsongen i några veckor går bra. Ishockey-VM, om det nu kommer att spelas, startar inte förrän 21 maj, två veckor senare än planerat. Det går också att korta ned slutspelet till bäst av fem matcher.

Flera förslag

Efter att jag publicerat denna krönika har det kommit flera förslag. Antingen stänger man SHL och stoppar både upp och nedflyttningar. Andra förslag anser att man ska stänga SHL från nedflyttningar under flera år och samtidigt utöka SHL med upp till sex nya lag. Detta innan man öppnar för nedflyttningar igen.

Jag vet inte riktigt hur jag ställer mig till detta. Först och främst har klubbarna vetat om att det kanske inte blir någon publik på hela säsongen, trots det har man gjort panikvärvningar som kostar multum. Sedan gnäller de att de inte kommer att klara säsongen. Jag är inte ens säker på att alla klubbar överlever säsongen som det ser ut just nu.

 

Vad säger du?

Ska SHL ta en paus

  • Ja, men bara en paus (42%, 617 Votes)
  • Nej (40%, 595 Votes)
  • Ja, men ställ in säsongen (18%, 263 Votes)

Total Voters: 1 475

Loading ... Loading ...

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN