KOMAREK: ”Jag har inte spelat bra överhuvudtaget”

Efter sin andra match för Luleå efter återkomsten till norrbottningarna är Konstantin Komarek självkritisk. Nu hoppas han på bättring redan imorgon.
− Jag har inte spelat bra överhuvudtaget, säger han till Hockeybladet.

Han lämnade Malmö för en återkomst i Luleå, som han representerat under fyra säsonger som junior. I den andra matchen i det nygamla laget är han mycket självkritisk.

− Jag har inte spelat bra överhuvudtaget, det måste upp, säger Konstantin Komarek till Hockeybladet.

Efter förlusten mot Örebro, där Luleå tappade en tvåmålsledning i den sista perioden, skräder han inte med orden. Trots ledningen efter den första perioden var han inte nöjd med det laget presterade där heller.

− Sen spelar vi ju också uruselt dem första två perioderna, det är inga två mål som vi ska ha egentligen. Det måste bli bättre, säger Komarek efter förlusten.

”Bulan” om matchen

Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund har samma uppfattning som sin nya adept, Komarek, om matchen. Berglund tycker inte att att det var någon bra match från Luleås sida. Trots en dålig match hyllar Berglund en av sina spelare.

− Den första var väl rätt jämn tycker jag. Dålig andra period, vi bjuder på väldigt, väldigt mycket men det räddas av vår målvakt som jag tycker är väldigt bra, Lassinantti, säger han till Hockeybladet.

Från Malmö i syd till Luleå i norr

Komarek berättar för Hockeybladet att Malmö hade tron på honom, men att han själv kände att han behövde ett miljöombyte. Han lämnade Malmö för att kunna komma längre i sin karriär. Samtidigt är han säker på vad hans intentioner är i sitt nya lag.

− Jag hoppas att kunna få ut så mycket som möjligt, hjälpa laget så mycket som möjligt och komma så långt som möjligt denna säsongen, säger forwarden.

Skillnaden mellan de två lagen i norr och söder är svår att sätt ord på. Men Komarek förklarar att hockeytänket och sättet att spela hockey skiljer sig åt.

− Det är ett annorlunda spelsystem och lite annorlunda hockeytänk.

Roadtrip väntar

När Komarek sätter sig på bussen på väg till nästa stopp, vet han vad han ska göra. Han ska kolla igenom alla sina byten och analysera sin match. Efter det ska han glömma bort sin egen och lagets bleka insats.

− Det är skönt med träning imorgon och att man får en ny chans redan på lördag, säger Komarek.

Att möta Malmö

Det kommer till att bli väldigt spännande att möta Malmö, det är Komarek säker på. Han vill bevisa för Malmö att de släppte fel spelare. Om han inte säg mål hoppas han i alla fall att han spelar väldigt bra.

− Jag hoppas att jag trycker dit den, om inte så hoppas jag att jag spelar väldigt bra.

Men när det kommer till sin eventuella målgest i en match mot Malmö har han inte riktigt bestämt. Han hyllar Malmö för en bra tid i klubben.

− Det är klart att jag inte kommer till att håna någon eller så. Jag har ju haft en jättebra tid där. Och jag är jättetacksam över den tiden som jag fick.

Intervju: Tomas Hedlund
Text: Liam Eklöf

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN