Efter NHL-kontraktet – tillbaka som målvaktstränare

Den tidigare Luleåprodukten har de senaste säsongerna varit i England, HockeyAllsvenskan och Division två. Nu är han tillbaka.

Det är Mattias Modig som är tillbaka på svensk elitnivå. Efter att ha spelat delar av säsongen 14/15 i HockeyAllsvenskan och England återvände han hem till Sverige förra säsongen. Då blev det spel i Division två med sex matcher för Boden innan kroppen sa ifrån. Under den här säsongen har han varit med som målvaktstränare för Luleås U16-lag.

Skrev NHL-kontrakt

Modig som har 143 SHL-matcher med Luleå och Växjö på CV:t fick inför säsongen 10/11 chansen att skriva på för Pittsburgh Penguins organisation. Tyvärr så fick han andra året på kontraktet , när han skulle få chansen på allvar med AHL-spel, förstört av en knäskada. Detta efter nio matcher i ECHL under första säsongen.

”Det kom ganska naturligt”

Efter en karriär med fåtalet seniorlandskamper och desto fler juniorlandskamper så har hockeyn alltid funnits där.
– Det kom ganska naturligt eftersom man alltid har spelat och sådär. När man inte kunde spela kändes det som tråkigt att lämna hockeyn helt, säger han till NSD.

Modig kommer att vara med laget på en träning och en match i veckan.
– Jag tycker det är kul, det är kul att man får vara med. Det händer mycket i den åldern för grabbarna. Det är roligt. De är ivriga att lära sig, de är intresserade.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN