EFTER MATCHSTRAFFET: ”Cluben” går mot play-in

Linköping kom till Malmö och var revanschsugna efter att ha förlorat sin senaste match mot Växjö. En lust som laget utnyttjade till hundra procent.

På tisdagskvällen ställdes Linköping mot ett formsvagt Malmö. Något bortalaget kunde utnyttja till sin fördel när de förlängde hemmalagets förlustsvit till tre raka förluster. Matchen skulle kantas av känslospel, vändningar från båda lagen och ett mycket omtalat matchstaff. Nu går ”cluben” mot play-in plats.

”Cluben” går mot play-in

Första målet i matchen kommer för hemmalaget efter mindre än en minut spelad. Men gästerna kommer sedan snabbt in i matchen igen och när Linköpings Joe Whitney kvitterat var lagen tillbaka på noll igen. Linköping återhämtade sig efter den tunga starten och lyckas även ta  ledningen genom Henrik Törnqvists mål på en fladderpuck. Linköping visade att det var klassen bättre än hemmalaget när matchen gick mot sin första periodpaus.

Malmö lyckades återhämta sig efter de tunga sista tio minutrarna av den första perioden. Genom att starkt försvar i boxplay kunde Malmö vakna till ordentligt och kvittera matchen. Linköping visade dock att laget var mycket vassare offensivt när den unge talangen Adam Ginning avlossar ett skott rakt upp i krysset. Ett klassmål av den unge forwarden. Den andra perioden slutade 3 – 3 efter att Malmö kvitterat genom Lars Bryggman.

Årets märkligaste händelse, ett massivt hjärnsläpp av den viktiga kuggen bland Linköpings backar, var när Sam Lofquist knuffar till domaren och drar på sig ett ytterst onödigt matchstraff. ”Cluben” stod dock på sig och lyckades spela av de fem minuter långa utvisningen som kom av resultat från Lofquist hjärnsläpp.

Matchen avgjordes efter förlängning där ännu en ung talang ledde Linköping till seger. Olle Lycksell prickskjuter in målet bakom Alsenfelt och matchen är avgjord.

Stabilt försvarsspel

De slutsatser som går att gå från matchen är att Linköping visar prov på ett mycket stabil och effektivt defensivt spel under matchen. I boxplay stänger defensiven ner Malmös chanser och ger inte hemmalaget mycket yta att spela på. Det täta försvarsspelet, som dessutom stod starkt efter Lofquists utvisning, kan vara det som leder laget till framgång i ett eventuellt play-in scenario.

Bra målvaktsspel

Linköpingsmålvakten Jacob Johansson visade sig vara mycket viktig för gästerna under den täta tillställningen. Målvakten stod för ett par riktiga klassräddningar, speciellt i den andra perioden då Malmö stundtals hade bra tryck på Linköpingskassen. Johansson, som är konkurrent med Jonas Gustavsson, visar att han minsann även är ett kort att lita på. Spännande att se vem av dem som får förtroende inför slutspurten av grundserien.