BESKEDET: ”Monstret” pausar karriären

Jonas Gustavsson, även kallad ”Monstret” pausar karriären. Det meddelar Linköping via sin hemsida under fredagen. Jakten på ny målvakt har inletts.
”LHC respekterar och stöttar Jonas i hans beslut och är mycket tacksamma för det som han hittills har tillfört Cluben”, skriver klubben.

Linköping tvingas söka ny målvakt när ”Monstret” pausar karriären. Klubben hänvisar till personliga skäl till pausen.

”LHC respekterar och stöttar Jonas i hans beslut och är mycket tacksamma för det som han hittills har tillfört Cluben. Med anledning av Jonas paus kommer LHC så snart som möjligt att rekrytera ytterligare en målvakt till SHL-truppen. Under den senaste tiden har Jonas dragits med en del skador, men har alltjämt en fantastisk karriär”, skriver klubben på sin hemsida.

SM-guld

Den nu 35-årige målvakten har Stocksund som moderklubb och slog igenom i AIK 2006. Säsongen 2008/2009 blev han ”Monstret” med svenska folket när han fullkomligt spikade igen Färjestads mål och var en starkt bidragande orsak till att klubben vann SM-guld då.

Efter SM-guldet blev det nio säsonger i NHL och AHL innan han vände hem till Sverige igen. De senaste säsongerna har han vaktat Linköpings mål i SHL.

Förutom SM-guldet med Färjestad har Gustavsson även tagit ett OS-silver och två VM-brons med Tre Kronor.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN