BEKRÄFTAT: Rutinerad back klar för Linköping

Det blåser för tillfället positiva vindar hos Linköping. Igår presenterade man Klas Östman som ny huvudtränare för klubben. Men inte nog med det, under förmiddagen gick man ut med ett riktigt rutinerat nyförvärv. Backen Craig Schira, har skrivit på ett tvåårskontrakt för klubben.

Linköping som hade en kämpig säsong hittade till slut formen i rätt läge och lyckades undvika negativt kval. Nu har jobbet inför nästa säsong börjat på allvar och idag presterande man alltså Craig Schira, som ett nyförvärv inför hösten. Han kommer närmast från Adler Mannheim, i tyska högstaligan.

Välmeriterad back

Förutom spel i Tyskland, hann Schira representera både Rögle och HV71 under föregående säsong. Kanadensaren är annars ett välkänt namn i svensk hockey efter att ha spelat SHL-hockey i många år. Nu hoppas han kunna hjälpa laget med sina ledaregenskaper framöver.

– Jag har visat under min tid i Sverige att jag kan vara en ledare och det har jag varit i mina tidigare lag. Det kommer vara mitt huvudsakliga fokus, att hjälpa laget till vart de vill vara för jag tycker att de har underpresterat de senaste åren. Det kommer vara en del av min roll, sen kommer jag behöva vara en konsekvent och stabil spelare på isen, men jag behöver också ta med de ledaregenskaper som jag har tagit med till andra lag, säger han till klubbens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN