Karlskrona slängs ut ur Hockeyallsvenskan

0
3932
Karlskrona slängs ut ur Hockeyallsvenskan, det meddelar Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd idag. Därmed degraderas de till Hockeyettan.

Karlskrona slängs ut ur Hockeyallsvenskan, beslutet kom från Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd idag.

I ett pressmeddelande under fredagen skriver licensnämnden följande om beslutet.

Beslutet

Karlskrona beviljas inte licens för spel i Hockeyallsvenskan 2020/2021.
Karlskrona nedflyttas i seriesystemet.

Skäl för beslutet

Av den ingivna årsredovisningen och övriga underlag framgår att Karlskrona har en akut likviditetsbrist och att föreningen inlett ett rekonstruktionsförfarande. Av senare inhämtade uppgifter framgår att tingsrätten har beslutat att företagsrekonstruktionen ska upphöra med motiveringen att syftet med företagsrekonstruktionen inte kan antas bli uppnått (se Blekinge tingsrätts beslut den 1 juni 2020 i mål nr Ä 1305-20).

Karlskrona har inför Licensnämndens prövning inkommit med en skrivelse i vilken föreningen förklarar att den nu har en ny plan för den långsiktiga finansieringen och att detta kan möjliggöra en ny ansökan om rekonstruktion. Det står dock klart att Karlskrona sedan en tid inte kan betala sina skulder allt eftersom de förfaller och enligt Licensnämndens bedömning är denna oförmåga inte endast tillfällig. Detta betyder att föreningen är på obestånd. Licensreglernas krav på att en förening inte får vara på obestånd är ovillkorligt och har sin grund i att en konkurs under pågående säsong skulle få en förödande inverkan på hela seriespelet. Det förhållandet att föreningen kan komma att ge in en ny ansökan om rekonstruktion och att denna, eventuellt, skulle kunna vara framgångsrik rubbar inte denna bedömning.

Eftersom Karlskrona är på obestånd beviljas föreningen inte licens för spel i Hockeyallsvenskan.

Kan överklagas

Karlskrona har till och med till den 26 juni på sig att överklaga beslutet.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nitton − 18 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.