Uppgifter: SHL-talangen till HockeyAllsvenskan

0
653
Foto: Bildbyrån

Malmö Redhawks tappar den 17-åriga Slovakiska talangen Martin Fehérváry till Oskarshamn och den tidigare Malmö-coachen Björn Hellqvist. Detta uppger MrMadhawk.

Fehérváry är knappast ett offensivt hot, men är oerhört nyttig i det fysiska spelet. Han lyckades dessutom vara yngste utländska spelaren att göra SHL-debut. 16 år och tre månader gammal fick han hoppa in i Malmös A-lag mot Örebro. Han har spelat sammanlagt 13 SHL-matcher innan det nu ser ut att bli dags för HockeyAllsvenskt spel.

Talangen i återförening

I IK Oskarshamn finns den före detta Malmö-tränaren Björn Hellqvist som redan 2015 trodde stenhårt på Fehérváry. Redan i en träningsmatch mot Karlskrona slängdes den då 15-årige Slovaken in och svarade för en stabil insats.

– Att spela här är en hel annan sak än att spela juniormatcher. Det är på en helt annan nivå, men jag försökte att spela det spel som jag är duktig på, sade Fehérváry då till klubbens hemsida.

Förutom sina 13 SHL-matcher har 17-åringen även lyckats vara lagkapten för Slovakien i U18-VM, inte nog med det så har han även spelat 5 matcher i JVM.

Nu ser det dock ut som att talangen vill spela regelbunden A-lagshockey, och det i Oskarshamn.

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nitton − 14 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.