SHL: Klubbikonen får ny roll under avslutningen

För ett kort tag sedan gick HV71 ut med att klubbikonen Johan Davidsson, kommer lämna klubben efter säsongen. Men hans kunskap kommer nyttjas in i det sista. Idag meddelande nämligen klubben att han kommer vara med och stötta på isträningarna framöver.

Läget för Jönköpingsklubben är minst sagt nattsvart. Laget ligger sist i tabellen och kommer tvingas försöka kvala sig kvar för att de fortsatt ska vara ett SHL-lag även nästa säsong. Men klubben visar att man inte ligger på latsidan, man väljer nämligen att ta in Johan Davidsson, på träningar framöver i hopp och tro att han ska ge spelarna viktiga tips och råd för det stundade kvalet.

”Kommer bidra med mycket”

Att Davidsson vet vad som krävs är det nog inte många som tvekar på. Legendaren som öste in poäng för Jönköpingsklubben under karriären, har nog ett och annat att lära ut. Även klubbens tränare är nöjd över förstärkningen i ledarstaben.

– Johan är som vi alla vet en av det skickligaste spelarna vi haft i Sverige, så han kommer bidra mycket, säger Stephan ”Lilis” Lundh till klubbens webb-tv.

Laget har en match kvar mot Linköping på hemmaplan på lördag. Sen efter det väntas det alltså ödesmöten i bäst av sju matcher för att klara sig kvar i SHL. Vilket lag man får möta är ännu inte riktigt klart, men oavsett lag kommer det bli riktigt tuffa matcher.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN