BEKRÄFTAT: Backen återvänder till moderklubben

Idag på förmiddagen presenterade HV71 ytterligare ett nyförvärv, backen Daniel Bertov återvänder till moderklubben efter nära tio år på vift.
– Jag får gåshud bara jag tänker på att åka in till HV-låten, säger Daniel Bertov.

Tio säsonger tog den innan backen Daniel Bertov återvänder återvänder till moderklubben HV71. Kontraktet är skrivet på två år.

– Mitt mål har alltid varit att spela i HV71 igen. Jag får gåshud bara jag tänker på att åka in till HV-låten i Kinnarps Arena. Det har varit bra för mig att vara iväg några år och jag är väl lite av en ”late bloomer”, så det känns som det är rätt tid för mig att komma tillbaka, säger Daniel Bertov till klubbens hemsida.

Från Hockeyettan till SHL

Den 27-årige backen fick testa på fem matcher i SHL i Färjestad redan säsongen 2011/2012. Efter det fick han börja klättringen från Hockeyettan och Nittorp via Olofström och Mariestad, innan han värvades till Leksand. Där blev det en säsong i SHL och en i Hockeyallsvenskan. Det två senaste säsongerna har han spelat i Rögle.

– Vi har sett en fin utveckling på Daniel de senaste åren. Han är en skridskoskicklig back med både defensiva och offensiva uppsidor. Han har gått den långa vägen till SHL, vilket vittnar om vilken målmedvetenhet och envishet Daniel besitter. Jättekul att Daniel är tillbaka i HV-tröjan igen, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Daniel Bertov skrev på för HV71 innan värvningsstoppet, läs mer om det här. Du kan också följa HV71:s lagbygge på Hockeybladet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN