ARVIDSSON: Lindbom ta konfliken – eller avgå

Nej nu räcker det jag blir tokig. Jag skrev en krönika om att Johan Lindbom inte skulle behöva avgå. Och jag står fast i mina ord om att HV71 inte ska byta tränare de har gjort det allt för ofta. Men sen kommer det till en punkt då jag inte kan hålla käft, som nu.. Byt plats på dem istället.

Ärligt talat vad ska supportrarna i HV71 vänta på? Jag tappar fan i mig tålamodet på klubben. De blandar och ger som korpenlaget jag tillhör men inte haft tid att spela med. Att försöka glänsa efter resultat är som att vinna på Lotto allt är bara en dröm och inget annat. HV71 vinner en match och sen kommer förlusten matchen därpå. Spelarmaterialet har HV71, inget snack om saken. Och även tränarmaterialet men kanske är de på fel plats? Frågan är vad får supportrarna och sponsorerna får av dem? Inte ett skit, tja eller varannan match, ibland.

Jag backar tillbaka något år eller två när jag ringde vänner/spelare i HC Dalen som hade Johan Lindbom som tränare. Svaren på hur han skulle bli och tillföra som tränare för HV71 var minst sagt blandade. Letade man efter en gemensam ”röd tråd” fanns det en sak som stack ut: konflikträdd. Bra tränare när resultaten var med dem men osynlig när resultaten var emot laget. Samma svar får jag nu bekräftat av Lindboms tidigare spelare med en dunk i ryggen:

”Vad var det jag sa Lindbom är inte en tränare för SHL han är för konflikträdd”.

 

Spelare utåt sett visste inte vad dem skulle säga eller svara med risken för att bli bänkade (av outsagd anledning) matchen därpå då det kastades om i kedjorna som nu. Det fanns en osäkerhet och en tanke att det var bättre att hålla tyst, ingen visste eller vågade chansa på vad som skulle ske. Lindbom i Dalen var en bra tränare men det var och blev en nödlösning i HV71. HV har haft år av tränare som fått sparken som med bland annat AJ:s fullständigt kaos och där finns inger försvar.

Han själv var nära att köra klubben i botten. Och då ska vi vara jävligt tacksamma att vi har Johan Hult och Johan Davidsson som sportchefer, All heder någonsin till er att ni redde ut det hela. Antingen har tränarna sagt för mycket eller för lite så är det alltid. Men däremot har nu HV71 ställts i en situation där de står i mitten i familjestriden. Nu är det upp till HV71 att återigen ställas för valet om vad man ska göra. Det valet låter jag vara upp till dem. Men Lindbom är inget allternativ han är för dålig för SHL, tyvärr. Ena matchen en tydlig vinst och matchen efter havererar allt. Finns såklart ett spelaransvar också men vägar man inte skälla på dem i båset så tja då blir det lite ”mellanmjölk” av det hela. 

Svår situation för HV71

Jag backar tillbaka till den röda tråden med spelare Johan Lindbom tränat i olika klubbar. Då är det svårt att bortse från deras gemensamma ord om en konflikträdd person men skicklig tränare i medgång och osynlig i motgång. Det i sig visar sig i resultaten HV71 har haft där man vinner en match och sen förlorar den andra. Återigen om orden hans tidigare spelare sagt till mig:

”Han kan säga att jag spelar dåligt. Men när jag frågar honom varför fick jag inget svar”.

Detta visar sig i HV:s nuvarande spel. Det är som en berg och dalbana där ingen vet varken sig upp eller ner. Supportar som betalar massor av pengar till klubben förväntar sig ett svar. Istället får dem en konflikträdd tränare i blommig skjorta som står och hyllar matchsekvenser i periodpaus eller efter match istället för att på allvar ryter ifrån likt Lasu-Nilsson. Nej tack nu räcker det men ”mellanmjölk” för HV71. 

Lösning?

Som det ser ut nu så kan jag inte se annat än ett tränarbyte oavsett om jag tycker det är fel eller inte. Det ligger mer än mina egna tankar bakom det såklart. Men tränarbytet eller byte av position dem sinsemellan är välbehövligt. Nicklas Rahm har fått en alldeles för öanonym tillvaro i HV71. Hans arbete i Växjö Lakers var och är en stor del i klubbens framgång. Det var och är en prestigevärvning som stått i skuggan i HV71. Nicklas är en person jag skulle vilja se som huvudtränare i HV71 och jag står fortfarandra fast i att klubben har en bra tränartrio, men ett byte i position i båset är av min mening önskvärt.

Så skippa den blommiga skjortan Lindbom och ryt ifrån någon gång. Detta är SHL vare sig du vill det eller inte.

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN