ARVIDSSON: ”Att sparka Lindbom är helt fel väg att gå”

Att det går tungt för HV71 har ingen missat. Med tre förluster i rad först mot Frölunda sen mot Mora och igår mot Timrå så har man placerat sig näst sist i tabellen. Ett resultat ingen är nöjd med. Frustrationen och missnöjet är så brett att spelare rök ihop under träning. Jag hade förhoppningar om att det skulle vara startskottet för en islossning mot Timrå. Det blev som tidigare ett rent magplask och ingenting ser ut att stämma för laget.

Man sköt 36 skott på mål vilket i sig inte är speciellt tokigt. Jag vet inte om det är något i det småländska vattnet för Växjö har samma svårigheter att få pucken i mål. Mattias Tedenby gör vad han kan för att kicka igång laget men lyckas inte. Det ser inte bra ut för tillfället men trots det usla spelet så är det poängmässigt inte någon katastrof. Nio poäng upp till tredjeplatsen äter man in rätt snabbt om man får igång spelet igen. För det finns därinne det såg man inte minst i matchen mot Växjö. Frågan är istället vem som ska locka fram det?

Delat ledarskap

Direkt pekas Johan Lindbom ut som ansvarig för kräftgången och även Johan Hult och Johan Davidsson har fått sig en känga på olika sociala medier. Det gapas om ”familjen HV71” där alla håller om varandra och ingenting händer. Ja det finns såklart något i det men det är inte anledningen. Att tro att Hult behåller tränare eller spelare för att det är hans personliga vänner är bara löjligt. Däremot blir det sannerligen ett mer känsloladdat avsked om det skulle behövas. 

Ser vi till ledarskapet i HV71 så är det ett delat sådant. Där Johan Lindbom, Nicklas Rahm och Stephan ”Lillis” Lundh ansvarar för olika delar i laget/spelet. Att göra sig av med någon av dem är enligt mig inte rätt väg att gå. Att plocka bort någon från en trio och slänga in en annan skapar bara ännu mer osäkerhet i gruppen. Framförallt tar det tid, vilket HV71 förtillfället inte har. Blickar vi tillbaka så var det inte längesedan som man tänkte: ”vem vågar träna HV71?”. Laget sparkade tränare likt Manchester United gjorde i fotbollen. Sen skulle det ersättas med någon demontränare som således fick foten ganska kort därpå.

Behöver värva en målskytt

Att sparka Johan Lindbom nu är helt fel väg och jag tror inte Johan Hult ens har vädrat den tanken. HV71 har ett bra lag på pappret och spelet finns där i bakhuvudet se bara matchen mot Växjö där man var helt överlägsna. Det gäller bara att locka fram det igen och det gör man bäst ute på isen. Det HV71 behöver göra är att få in en riktig målskytt i laget något som man förtillfället saknar. Eller rättare sagt dem finns men behöver komma igång, frågan är bara vem man kan få in under pågående säsong. Kommer målen så kommer glädjen och spelet tillbaka och självförtroendet sprider sig som Vätterns dimma. Det står still i gruppen och oavsett hur mycket tränarna säger till så händer inget. Lösningen är inte att sparka Lindbom det vinner man ingenting på. Att värva en målskytt är kanske inte lösningen på allt men det är i alla fall en spark i rätt riktning som kan få upp självförtroendet i gruppen. 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN